Tap i lokaloppgjør for U19 Rekrutt

Bærum U19 Rekrutt- Asker Jr 2-5 (0-0)

Det var duket for nok et nabooppgjør da Bærum U19 R møtte Asker G19 på Sandvika stadion i duskregn og tåke. Ut ifra treningskamp i vinter og plassering på tabellen visste vi at dette kom til å bli nok en tett og tøff kamp for gutta, og det var en motivert gjeng som gikk ut på banen 20:15 torsdag kveld klare for å vise seg fra sin beste side .

1.omgang starter i et høyt tempo med to angrepsvillige lag. Asker viser tidlig at de har enkeltspillere med stor hurtighet, både med og uten ball, når de kommer gjennom allerede etter et minutt. 1.omgang bølger frem og tilbake med sjanser på begge banehalvdeler. Bærum varter opp med et variert og fint angrepsspill, hvor vi både holder ballen langs bakken og slår noen lengre, står etter med laget og vinner de viktige 2.ballene på motstanderens halvdel. Igjen mangler vi presisjonen på siste 1/3 som ville gitt oss enda flere sjanser. Det er noe av det vanskeligste i fotball, men med tydeligere bevegelser spesielt innennfor 16-metern fra kanter og midtbanespillere blir den siste og avgjørende pasningen enklere å utføre. Asker spiller hurtig i lengderetning, og skaper farligheter på dødballer og etter gode enkeltmannsprestasjoner med ball. Vi står ganske bra opp, men blir tidvis litt for veike i duellspillet som gjør at Asker-spillere passerer oss og vinner viktige 50-50 dueller foran vår 16-meter. Alt i alt en en underholdende 1.omgang som ebber ut i 0-0, og Bærum går til pause med en god følelse, med 3 poeng i sikte.

Vi gjør noen korrigeringer i pausen, bestemmer oss for å gi dem hardere kamp i duellene, og oppmuntrer hverandre til å gå ut i 2.omgang og ta tak i kampen. Og Bærum skal ha all cred for måten vi starter andre omgangen på. Vi setter høyt press på Asker, står etter med laget og presser deres backrekke til å gjøre feil, som vi på nydelig vis straffer. 1-0 kommer i det 50 minutt ved at Markestad kommer alene med keeper, spiller 45 ut til Relbo som legger ballen i en bue over keeper. Deilig scoring! 2-0 kommer bare minutter senere da Haave jager et dårlig tilbakespill. Han er både frekk og kald når han rolig lobber ballen over en utrustende Asker-keeper, og en god start på 2.omgang har blitt til en fantastisk start. Et nervøst Asker forsvar fortsetter slite mot hissige og gode Bærumspillere, og vi får tildelt et korrekt straffespark i det 57 minutt når Batu blir felt av Askers keeper på vei gjennom. Keepern gjør dessverre opp for seg ved å redde det påfølgende straffesparket, og returen blir reddet på strek. Herfra og ut burde det stått skrevet at Bærum rister av seg straffemissen og fortsetter det gode spillet, men den gang ei.

Strafferedningen gir samtlige Asker-spillere en boost, og når de i det 60.minutt reduserer til 2-1 har kampbildet endret seg, og Asker ser ut til å spille med stor selvtillit. Vi blir litt passive i både duellene og andre ballene, og er ikke dyktige nok til å lese spillet og falle av den ekstra meteren mot deres svært hurtige spisser. Asker utligner til 2-2 på en god enkeltmannsprestasjon, før de bare minutter senere går opp til 2-3 med 20.minutter igjen å spille. Innbytter Mahan er nære på ved å utligne i det 77.minutt, men ballen stryker stolpen. Bakover henger vi rett og slett ikke med, og vi blir gått av og løpt fra for ofte av deres beste spiller. Erkjennelsen om at vår seiersrekke blir brutt kommer når de banker inn 2-4 med minutter igjen å spille, før de header inn 2-5 på corner.

Et stygt resultat som ikke gjenspeiler kampbildet over 90 minutter. Vi leverer en god i kamp i 60 minutter, og viser at vi virkelig har utviklet spesielt banespillet vårt. Vi henger bra sammen som lag, samtidig som vi igjen ser at enkeltspillere har tatt store steg de siste månedene. Veldig bra! Samtidig er vi nødt til å ta læring av de siste 30 minuttene. Vi er nødt til å bli enda mer kyniske bakover spesielt når vi leder, og lære oss å takle endringer i kampbildet på en bedre måte.
En fotballkamp varer (åpenbart) i 90.minutter, og nå må målet være å revansjere et surt og undøvendig tap mot Asker ved å levere en god prestasjon over 90 (!) minutter borte mot Heming neste tirsdag 23.mai.2017.

Takk til alle som kom og så på!