Status A-laget før treningskampene setter i gang..

Førstkommende lørdag sparker A-laget i gang årets første treningskamp mot Stabæk i forbindelse med det nye og freshe «Superlørdag» konseptet. I forkant oppsummerer vi her status fra A-laget hva gjelder spillestallen.

Puslespillet legges, bit-for-bit

Store deler av fjorårets stall har forlenget sine kontrakter og danner en stamme i årets og forhåpentligvis fremtidens A-lag i Bærum Sportsklubb. I løpet av november og desember 2016 ble store deler av spillerstallen satt, men det kan fremdeles tilkomme forsterkninger. Puslespillet har blitt lagt bit-for-bit og vi vil raskt oppsummere hva som rører seg i de ulike lagdelene:

Målvakter

Blant målvaktene finner vi en av årets nysigneringer i Sondre Golden Midtgarden (26). Sondre kommer fra FK Tønsberg og har erfaring fra Eidsvold Turn og Ørn-Horten fra tidligere. Sondre er en moderne målvakt som er bra med beina, har god rekkevidde og er flink til å kommunisere med forsvarsfireren. Sondre var en av to førstemålvakter vi ikke maktet å score på forrige sesong, og vi tror og håper han skal bli vanskelig å score på også når han vokter de gules mål.

Ny burvokter: Sondre Golden Midtgarden skrev under for Bærum i slutten av desember

I tillegg til Sondre består målvaktsteamet av Per Henrik Rolfsen og Daniel Mitchell Moe. Per Henrik fikk store deler av fjorårssesongen ødelagt av skader og er nylig operert.Første halvdel av sesongen vil nok måtte brukes til opptrening, men vi håper å se Per i aksjon igjen over sommeren. Daniel holder fremdeles junioralder og fikk sin debut på A-laget forrige sesong. Denne sesongen vil Daniel trene med A-laget permanent og det blir spennende å følge utviklingen videre.

Vår mangeårige sisteskanse Gregor Flasza kom ikke til enighet med klubben om ny kontrakt. Vi ønsker å takke Gregor for mange gode opptredener for de gule og ønsker lykke til videre på ferden!

Forsvarsspillere

Ungt og lokalt: Sivert Haugli er en av mange unge og lokale talenter som utfordrer for en plass i årets A-lag

I de bakre rekker var Mounir El-Masrouri, Babs Akyniemi og Rasmus Isegran allerede klare ved sesongslutt ettersom de hadde løpende kontrakter for enda ett år. Gleden var videre stor da trioen Lars Slemdal, Ali Iqbal og Izmar Dizdar falt på plass og de signerte alle med klubben i desember måned. Fra juniorlaget har Espen Lindø(back), Sivert Haugli(midstopper) og Simen Lyngbø(back) kommet inn som lærlinger. Det er forventet tøff konkurranse om plassene i den bakre fireren og vi føler det er en bra balanse mellom rutinerte spillere og unge talenter i dette leddet.

Midtbanespillere

Tilbake i gult: Mads Hasle imponerte under utlånsperioden i Holmen i høst og er tilbake for å utvikle seg videre i gul drakt

På midtbanen ble det ganske tidlig klart at fjorårets kaptein Kristoffer Tollås ikke blir med videre. Tollås har vært en viktig brikke for Bærum de siste årene og blir definitivt ett savn! Men det mangler ikke på spennende typer i midtbaneleddet likefullt. Assisterende kaptein forrige sesong Jan Christian Egseth Aubert var tidlig ute med å knytte seg til klubben for nok en sesong. Ungguttene Didrik Fredriksen og Mats Hasle har forlenget. Håkon Øverby fikk sin A-lagsdebut i siste seriekamp i fjor og har fått A-kontrakt etter å ha vist meget gode takter gjennom hele høsten. Ola Moe returnerte fra Lyn foran forrige sesong og fortsetter i gul drakt. Alle de nevnte kan bekle roller sentralt i banen, noen av de også i kantroller. Men når vi snakker om kantrollene så har vi bekledd disse med fart og ferdigheter, og vi tror det kan bli mye å glede seg over den kommende sesongen for de som liker offensiv «gla’-fotball». Gleden var enormt stor når Daniel Berg skrev under for klubben allerede i november måned. Daniel var en veldig viktig brikke når han returnerte til klubben fra Kristiansund i fjor høst, nå er han altså med fra start. En annen spiller som satt sitt preg på fjorårets Bærum-lag var Emmanuel Kot Chol Tafesse. Også «Kot» blir med videre, så det vil definitivt bli underholdende fra den kanten også i år! Vår andre Emmanuel, altså Bergstrøm (tidligere kjent som Amahr) har kontrakt med klubben ut sin studieperiode som strekker seg til sommeren og vil nok en gang plage motstanderne våre til vanvidd. Også «Emma» har tempo og aggressivitet som en «force». Stort tempo og ett godt ferdighetsregister har også Alexander Rønning-Olsen (17) som er ny av året og kommer fra Drafn, med bakgrunn fra Strømsgodset. Alex har allerede rukket å imponere både med ball og med gode testresultater på fysiske tester.

Spisser

Stallen teller per dags dato 3 rene spisser. Erblin Llullaku hadde en meget god comeback sesong i fjor og var raskt ute med å signere for en ny sesong! Erblin har bygget seg meget godt opp etter han startet fjoråret skadet, og det forventes en Erblin i særdeles god fysisk form i 2017, det tegner meget godt! Moses Mawa imponerte med en god første sesong i Bærum-trøya. Moses re-signerte i desember og har skumle planer også for 2017. En annen spiller som tok store steg i 2017 var junioren Jon Rønning. Statistikken forteller 23 mål på 24 kamper i junior interkrets, men enda viktigere er fremgang som kan spores på a-lagets økter gjennom høsten. Jon vil være med å utfordre og jage for en plass i A-laget denne sesongen.

Øvrige?

Stallen begynner å nærme seg satt når vi går inn i første treningskamp. Dette er i Bærum sammenheng historisk tidlig! Det er flere årsaker til dette. Den viktigste og hyggeligste grunnen er at vi ønsker en lokal profil og har gitt mange egne unggutter sjansen til å bevise seg i A-stallen denne sesongen. I tillegg har vi maktet å beholde store deler av stammen fra fjoråret. Det er fremdeles ett par spillere som har status som «uavklart», være seg interne som eksterne. Det KAN dukke opp en eller to spillere til, men vi kan allerede nå begynne å jobbe med kjernegruppen.

Støtteapparat

Ny i teamet: Knut Bjørnstad Bergum er ny målvaktstrener i A-lagsteamet

Det er en endring i støtteapparatet fra i fjor. Ole-Magnus Jensen har etter en mannsalder som målvaktstrener overlatt hansken(e) til Knut Bjørnstad Bergum. Knut jobber også med målvakter i aldersbestemt samt Dønski VGS og sikrer en rød tråd i hvordan vi ønsker målvaktene i Bærum SK skal opptre. Kollega på Dønski VGS, Luke Torjussen fortsetter som hovedtrener med Morten Tonning som assistent/analyseansvarlig og Rune Breifossmo som fysisk trener/fysioterapeut. Bent Mikkelstrup er fremdeles den som har full kontroll på utstyr og materiell og Trond Nielsen fortsetter som administrativt ansvarlig.

Sånn. Da har dere innsikt i hvem dere kan forvente å treffe på når vi nå går inn i treningskampene. Vi sees til kamp på Sandvika Stadion!