A-laget: Solid av unge Bærum!!

Bærum A- Raufoss A   2-1  (0-0)

Med en snittalder på under 22 år og åtte spillere med juniorkamper for klubben i start 11’eren tok vi lørdag mot en fryktet motstander i opprykksjagende Raufoss.

En kombinasjon av skader, suspensjoner og gode prestasjoner på trening over tid banet vei for ekstra mange unge og lokale spillere denne lørdagen. Veldig gledelig er prestasjonene som ble levert av de som fikk sjansen og av kollektivet Bærum. For dette ble en virkelig fin lagseier.

Vi var svært godt forberedt på Raufoss både fra vårens møte og gjennom å ha studert de gjennom de siste serierundene. Ett godt og solid fotball-lag som er best når de ikke styrer kamper og kan kontre. Følgelig la vi selv opp til å være noe «enklere» enn vanlig for å unngå for mange brudd. Og vi lyktes bra fra start. En særdeles opplagt Moses Mawa fikk gang på gang utfordre med tempo inn bak ett Raufoss som var tydelig ukomfortable i de situasjonene. Allerede etter få minutters spill fosser Moses gjennom på vår høyre side og en Raufoss spiller fjerner stamfoten hans etter å ha blitt dratt av. Soleklar straffe slik vi leser det, men dommer er ikke av samme oppfatning. Vi fortsetter å strekke Raufoss og etterhvert åpner det seg mer rom for å spille og vi klarer tidvis å få inn litt god «Bærums fotball» også. Raufoss veksler mellom å ligge svært lavt eller halvhøyt men lykkes ikke i noe særlig grad å få spille den glade og effektive kontringsfotballen de har gjort tidligere denne sesongen. 0-0 til pause, greit nok.

Didrik Fredriksen og Moses Mawa scoret Bærums mål mot Raufoss. Foto: Karl Braanaas (www.budstikka.no)

I den andre omgangen er det gjestene som kommer best i gang. De vinner flere dueller enn oss og makter å spille oss lave i åpningsminuttene. I etablert spill makter de dog fremdeles ikke å skape så mye, men på en kontring etter ca en times spill er vi heldige som unngår baklengs etter at toppscorer Anton Henningson drar av både ett par gulkledde og målvakt Sondre… vinkelen blir dog for dårlig og stolpen redder oss. Kampen jevner seg mer ut etter ett intenst første kvarter av andre omgang og det blir rom å spille i. Dette utnytter de gule til det fulle og vi scorer 1-0 etter ett praktangrep etter 65 minutter. Daniel Berg setter opp Didrik Fredriksen som kontant finner nettet.Vi er i flytsonen en periode der og kun minutter etterpå er Daniel igjen kelner. Denne gangen limer han ett hjørnespark presist til Moses som får sin meget fortjente scoring. 2-0 og 67 minutter spilt. Det så lyst ut. Etter 2-0 tar Raufoss igjen over en periode og makter å trykke oss bakover i banen. Vi er dog godt organiserte og jobber godt kollektivt. Men etterhvert blir det for mange situasjoner i og rundt vår 16-meter, man ser det liksom komme.. 2-1 (75 min) kommer etter en klarering som blir noe kort og vi reagerer for sent til å rette opp. Selv om Raufoss både legger om formasjon og setter på særdeles kompetente fotballspillere kommer de aldri spesielt nære en utligning.

Vi vinner 2-1 fordi vi spiller smart, løper og fighter for hverandre og makter å holde hodene relativt klare under pressede forhold. Sterkt!

Som artikkelen her innledet med så har vi mye å være stolte av på en dag som denne. Vi slår ett sterkt og poengjagende Raufoss, vi slår de med ett ungt og lokalt fotball-lag og vi slår de SAMMEN.

Bærum stilte med følgende lag og tropp(*indikerer at spilleren har representert Bærum SK i aldersbestemt virksomhet):

Sondre Golden Midtgarden (F.1990), Jan Aubert (*F.1992), Lars Slemdal (F.1992), Sivert Haugli (*F.1999), Simen Lyngbø (*F.1998), Daniel Berg (*F.1991), Ola Moe (*F.1995), Ismar Dizdar (*F.1997), Didrik Fredriksen (*F.1998), Erblin Llullaku (*F.1993), Moses Mawa (F.1996)

Benyttet reserve: Mads Hasle (*F.1996)

Ubenyttede reserver: Per Henrik Rolfsen (F.1991), Babs Akyniemi (F.1983), Espen Lindøe (*F.1998), Mikkel Fodstad (*F.2001), Håkon Øverby (*F.1997)