Skal vise muskler mot gamleklubben

Babs Akinyemi er klar for å gi gamle lagkamerater litt juling. FOTO: LARS JOHNSEN

Babs Akinyemi er klar for å gi gamle lagkamerater litt juling. FOTO: LARS JOHNSEN

Babs Akinyemi får sin seriedebut mot gamle lagkamerater.

Med Morten Ruud Irgens ute med skade, er det duket for Akinyemi fra start i modtforsvaret i lørdagens kamp mot Kjelsås på Grefsen stadion.

Babs startet cupkampene mot Oslo City og Follo, og spesielt i sistnevnte kamp var han veldig god. Likevel, så langt har han blitt holdt utenfor startoppstillingen av Edo Colic. Men etter at Morten Ruud Irgens pådro seg en skade som sannsynligvis setter ham på tribunene hele vårsesongen, trer Akinyemi inn i midtforsvaret.

Og det blir en spesiell debut. For åtte år siden trakk han for første gang Kjelsås-trøya over hodet, og bare med unntak av halvannen sesong i den grå drakta til Strømmen, har han beholdt den på.

– For meg blir det utrolig spesielt. Miljøet i Kjelsås var kjempegodt, og jeg har hatt det veldig bra det i mange, mange år, sier 29-åringen som opprinnelig kommer fra Holmlia, men som spilte juniorfotball i Vålerenga, og gikk til Kjelsås etter endt militærtjeneste.

– Jeg er kompis med Kjelsås-spillerne, så her gjelder det å ikke tape. Det vil si: I morgen mellom klokka 16 og 18, da er de fiender, men etterpå håper jeg på å kunne være kamerat med dem igjen. Det ville være utrolig surt for meg om vi skulle tape denne kampen.

Kjelsås ble viden kjent for sin kyniske langballstil, som nesten skjøt klubben opp i Tippeligaen i 1998, der det til slutt ble tap for Kongsvinger i kvalifisering. Under Stig Mathisen – som også har trent Bærum – spilte laget «mer Drillo-fotball enn Drillo». Bildet i dag er mye mer nyansert.

– De varierer mer nå. De kombinerer hurtig spill langs bakken med å slå noe langt. På Grefsen stadion er de alltid gode, men de er ikke like gode borte. Kunstgresset er slitt, noe som gjør at ballen går litt fortere, sier Babs, som var med da Kjelsås slo ut Vålerenga av cupen i 2011, som er karrierens høydepunkt.

På topp for Kjelsås spiller en ikke helt målfarlig mann ved navn Karim Aoudia. I fjor scoret han 24 mål. Akinyemi vet hva han møter, og det er få forsvarere som skal være bedre rustet til å møte ham enn akkurat Babs.

– Han er en ekstremt god avslutter. Han er god til å finne ledige rom, og er sterk i kroppen. Selv om man ligger tett på, er han god til å skubbe deg unna og skaffe seg en ekstra meter. Han setter to av tre sjanser. Men jeg kjenner bevegelsesmønsteret hans.

Avspark er kl. 16.00 på Grefsen stadion.