Sivert Haugli gjør suksess i USA!

Tidligere Bærum-spiller og NTG-elev Sivert Haugli spiller finale med Des Moines Menace i USA i USL2 (League Two –  øverste amatørliga – «path to pro») på lørdag (natt til søndag) kl 0230 norsk tid

I tillegg gjør han det meget godt på sitt College-lag Virginia Tech (VT)

USL-2 turneringen er en 3 måneders sommerserie for de beste og mest ambisiøse collegegutta, samt andre som ønsker å bli proffe i MLS-systemet.  Turneringen startet med 84 lag på tvers av USA. Nå er det kun to igjen:


Sivert er som spiller rangert helt oppe på en 7ende plass av alle spillerne på tvers av hele ligaen, en liste som oppdateres annenhver uke. 
Hos oss var han stopper, men i USA har han spilt både stopper og defensiv midtbane.

To ganger har Sivert blitt kåret til «Man of the Match» og scoret et par mål som har fått mye oppmerksomhet. Ryktene skal ha det til at han er på blokka til flere MLS-klubber.

Før og etter denne sommerserien så tilbringer som nevnt Sivert sin tid i byen Blacksburg. En by med 45.000 innbyggere som er ca 4 og halv time sørvest for D.C med bil. Byens største arbeidsgiver er colleget Virginia Tech og nettopp her gjør Sivert seg ferdig med sin Bachelor i Business Management til jul. Her er hans egen profilside på VT:

https://hokiesports.com/sports/mens-soccer/roster/sivert-haugli/11864

Siverts egne ord om opphold, opplegg og tiden fremover

Gratulerer med finale. Hvordan var veien dit?

  • Sluttspillet funker slik at topplagene i de forskjellige avdelingene (som er en del) innad i ligaen kvalifiserer seg. For oss var vi litt usikre før sluttspillet startet om hvor langt det var mulig for oss å nå. Selv om vi selvfølgelig visste at vi hadde ett veldig bra lag stilte vi spørsmålstegn ved dette fordi vi også visste at vi ikke spilte i den mest konkurransedyktige avdelingen i landet, og at vi derfor mest sannsynlig kom til å møte motstand av kvalitet vi ikke hadde møtt i ordinær sesong. Vi tok forsåvidt ikke feil, fordi det har vært høyt nivå i sluttspillskampene her, men vi har vært dyktige og vippet flere jevne kamper i vår favør.

Hvordan er opplegget i Des Moines Menace?

  • Opplegget her i Des Moines (Menace) har vært klasse og helt perfekt for min del. Før jeg kom hadde jeg allerede fått med meg at klubben var veldig ressurssterk og hadde historisk hatt en del suksess. Samtidig er dette første gang jeg spiller her borte over sommeren i denne USL 2 (4. Div) ligaen så jeg var ikke sikker på om alt jeg håpte på kom til å innfri. Etter å ha vært her i nesten 3 måneder nå kan jeg enkelt konkludere med at det var ett veldig smart valg fordi jeg har virkelig hatt det bra og samtidig få vist meg fram.

Hva er veien videre for deg nå Sivert?

  • Etter vi forhåpentligvis vinner den nasjonale tittelen i morgen så bærer det tilbake til Virginia og college-laget der for min del. Jeg får kjappe 10 dager «ferie» (blir å være i Blacksburg så vet ikke om det telles), også er det på’n igjen med preseason. Alt i alt har spill og suksess i denne ligaen forhåpentligvis gjort meg godt for ett mulig neste steg i systemet her etter jeg er ferdig på college i desember. Det er vell en grunn til at ligaen blir kalt «Path To Pro» så tenker det er lov å håpe!

Hele klubben ønsker deg lykke til i morgen natt og i høst på VT

GO HOOKIES!