Reisebrev Kina del 3: En annen del av Kina

(bilder kommer senere i dag onsdag norsk tid)

På vår siste dag i Beijing så fikk gutta selv velge helt og holdent dagens innhold. I og med det var varmt, veldig varmt, så gik turen for mange til Beijings svømmehall og park. De som ikke ble med dit, ble med undertegnede på en siste rundtur i sentrum.

Så fra dag 5 gikk kursen til Zhuozhou. En by som i kinesisk målestokk er liten, men i grunn er på størrelse med Oslo. Så det finnes nok av ting å gjøre, dog sjelden uten en dose forviklinger. Nettopp av den grunn ble den årlige vennskapskampen avlyst, da vi begge kommuniserte på ulike planeter.
Så vi fikk nok av tid til å gjøre ting samlet, men også i grupper. Også var det selvsagt satt av tid til muren. Som i seg selv er et dagsprosjekt.

For å ta det noenlunde kronologisk:

Mandag så ankom vi Zhuozhou på ettermiddagen. Vi spiser, før vi samla går ned til byens torg. Jeg vet fra tidligere turer at det alltid er liv av ulik sort der nede. Noen av gutta gikk til de lokale biljardbordene, mens andre hørte på det lokale kommunistpartiets konsert. Andre igjen gikk for å smake på den lokale delikatessen: eselburger!
Så når klokka nærmet seg 21 så vendte vi nesen hjem, for en time senere lokal tid var det klart for VM.
Tirsdagen var murens dag. Så med kun 5-6 timer søvn etter vm-kveld, så var det opp igjen og tilig avsted for å se på muren. Vi valgte en del som tok ca 3 timer per vei med buss.

Fordi det var varmt, langt og krevende så gikk gutta i mindre grupper opp på muren. For det koster krefter og er et sant blodslit. I alle fall for de av oss som ikke trener til en lokal versjon av «Ironman».
Når vi er hjemme, så samlet vi oss for nok et hyggelig fellesmåltid. Senere på kvelden ble det en uventet lang vm-kveld, så vi sto opp først i 12tiden på vår siste dag. Som er i skrivende stund.