Rapport fra NTG og Dønski VGS

Nyblivne A-lags spillerne William F Naper og Espen Omholt-Jensen har skrevet om sine respektive opplevelser på årets treningsleir med NTG og Dønski. I november hvert år drar våre samarbeids skoler på treningsleir og dette året var intet unntak. I år har Dønski vært i Tyrkia og NTG i Argentina. Les her hva gutta selv sier om oppholdet.

    

Vi har vært i Buenos Aires i en uke og spilt kamper mot de tre største klubbene i byen – Boca Juniors, River Plate og Vélez Sarsfield. Alle tre kampene var jevne, men argentinernes 1v1-ferdigheter og effektivitet foran mål førte dessverre til at 2 av 3 kamper endte med tap. Kampene har gitt gode referanser og det var interessant å se hvordan disse klubbene jobber med ungdomssatsing. Mange norske klubber kan nok lære mye av å se på disse modellene. Oppholdet i Argentina har også gitt sterke kulturelle inntrykk, i form av fattigdom, matkultur, språkproblemer og ikke minst fotballkultur. Sykt gøy å være i et land der nesten alle elsker fotball! Vi sitter virkelig igjen med en stor erfaring og en opplevelse for livet! – William F Naper.

Espen Omholt-Jensen skriver følgende om Dønski sitt opphold i Tyrkia.

Vi har nå vært 12 dager i Tyrkia på treningsleir med hele Dønski fotball. Det har vært en veldig bra leir, med mye trening og kamper. Vi startet mer en internturnering mellom klassene der 3 klasse vant til slutt etter mye dramatikk. Etter det var det forberedelser til kampene mot tyrkisk motstand for gutta. Vi spilte 3 kamper, en mot Serekspor U19, en mot Serekspor U17 og den siste mot Alanyaspor U19. Vi stilte med 3 ulike tropper til kampene, og stilte med vårt sterkeste mannskap mot Alanyaspor, som har sitt A lag i den tyrkiske Superliga. Den kampen endte med 4-3 tap, men vi spilte en god kamp som vi fort kunne vunnet med marginer på vår side. De var ekstremt effektive, noe vi kan lære mye av. Alt i alt har det vært en veldig bra leir hvor vi har fått bryne oss på utenlandsk motstand på flere nivåer, og det er mye å lære fra dem, spesielt hvor effektive de er foran mål. – Espen Omholt-Jensen.

 

Hele Dønski gjenget samlet på stranda

 

Bjørnar Sund gir gode råd til jentene.

A-lags spiller Odin Berre prøver å ta ballen fra en Boca Juniors spiller