Populært keeperseminar for J11/J12

Målvaktene på Kvinner A, Maria og Nina, underviste hele 17 unge spillere i keeperkunsten lørdag 2. april. Et imponerende oppmøte fra de to årgangene på J04 og J05, der noen hadde stått en del i mål allerede, mens andre var ferske. Felles for alle var ønsket om å lære.

??????????????

Intro til første økt

Første timen bestod av å lære seg riktig posisjon og grep ved ulike høyder i ballmottaket, samt å slenge seg etter lave skudd. Etter at jentene hadde spist, fortalte Maria og Nina om sine erfaringer og ga tips, spesielt var de opptatt av at keeperne på en årgang må støtte og inspirere hverandre, slik de gjør. Jentene stilte mange spørsmål og de ble besvart grundig. Bl.a ville elevene vite hvor mye de trente. «Jeg trener ikke torsdager», sa Maria, «men alle de andre dagene i uken!» Så ramset Nina og Maria opp: «Mandager er vi hos Vål’enga, tirsdager har vi keeper- og lagtrening i tre timer, onsdager har vi høyintensiv lagstrening, fredager er vi med Vål’enga igjen, lørdager er det styrkeøkt eller ekstra keepertrening og søndager skal vi spille seriekamper…» Nina la til: «Siden jeg slutter tidlig på skolen torsdager tar jeg en styrkeøkt på ettermiddagen fordi jeg liker det».

??????????????

Første økt

Timen etter pausen ble brukt til å øve kastteknikker, før vi avsluttet med å demonstrere utrykning en-mot-en og oppvarming før kamp. Mange av trenerne fulgte hele seminaret og de fikk med seg mange øvelser som kan brukes på lagstreningene. Vi takker Maria og Nina for et suverent opplegg som vi gjerne gjentar senere i sesongen. Kjempeflott med gode forbilder og læremestre for de unge keeperne!

??????????????

Andre økt