Overtidstap mot KFUM for U19R

Bærum JR. Rekrutt- KFUM 1-2 (1-1)

Torsdag 08.08 skulle de gule måle krefter mot serieleder KFUM som står med full pott etter 11 serierunder. Med duskregn og en strøken bane lå alt til rette for en underholdende og tøff fotballkamp.
Og jeg tror våre supportere kan skrive under på at det ble nettopp det.
KFUM kommer best i gang, og viser tidlig at de har mange gode ballspillere i laget kombinert med driblesterke og hurtige enkeltspillere. Ståle redder oss i siste liten med en strålende sklitakling etter bare noen minutter, og de kommer også gjennom på deres høyre side bare minutter senere. Samtidig ser vi tidlig at de er mer shaky bakover på banen, og etter 10 minutter felles Mikkel på vei gjennom av deres keeper. Dommer dømmer korrekt rødt kort, og KFUM er redusert til 10 mann. Dette gjør at vi legger om taktikkten, og prøver å presse KFUM litt høyere. Dette fungerer kun delvis. Med et høyere balltempo enn de andre lagene vi tidligere har møtt henger vi ikke helt sammen. Vi har også mye å gå på når det gjelder det å lese hvor crosserne kommer fra motspillernes midtstoppere/ midtbane. Vi er til tider for direkte i spilletiden, fremfor å roe noe spillet og holde ballen i laget. Dette skyldes et KFUM er tidlig oppi oss, og vi får mindre tid med ballen enn normalt. Samtidig er vi farligst når vi er direkte i spillestilen, og Mikkel Fodstad er både sterk og god når han jobber en bakromsball, kriger seg forbi motspillere og setter inn en 1-0 ledelse etter 26 minutter. KFUM fortsetter å være det førende laget, men vi har utover i første omgang bedre kontroll bakover, og ser mer organisert ut. Men før kampen snakket vi om at vi kom til å bli hardere straffet for personlige feil, og det er netopp det vi blir etter 37 minutter. Vi mister ballen på egen halvdel med et lag på vei fremover, og knapt før vi rekker å snu oss sitter ballen bak Håkon i mål, 1-1, som også blir stillingen til pause.

I andre omgang bølger kampen frem og tilbake, hvor samtlige hever seg ett hakk fra første omgang. Vi er langt bedre med ballen i laget i andre omgang; vi evner å holde på den, vri spillet via midten, og vi ser ut til å spille med mer selvtillit. Begge lag skaper sjanser, og vi er ved flere anledninger svært nære på å gå opp til 2-1. Marius er på blank goal, men keeper kommer raskt oppi får en hånd/fot på ballen. Lasse er sterkt i lufta på corner, men ballen reddes på strek. Håkon er god bakover og redder det KFUM har av farligheter. Preget av at begge lag begynner å bli slitne, blir det store rom til begge lag, og på sidelinjen har vi en følelse av at denne kampen kommer til å få en vinner. I det 93. Minutt felles en KFUM spiller i feltet, og dommer blåser korrekt straffespark. Lesson to learn: Motstander feilvendt i feltet/motstander som fører ball vekk fra mål må vi holde feilvendt, framfor å takle for å vinne ballen. KFUM-spilleren setter den kaldt inn i mål, og dommeren blåser av 1 minutt senere. Det er få ting som er tyngre enn å tape kamper på overtid.
Vi tar med oss at vi er svært nære en uavgjort/seier mot det klart beste laget i ligaen, det er en sterk prestasjon, samt en god annen omgang. Vi får også veldig gode referanser på hva vi har å jobbe med/jobbe mot når vi møter lag som KFUM, som bør og skal brukes som en motivasjon i treningsarbeidet fremover. Takk for alle som kom og så på!