Overbevisende avslutning

(Bærum-Oppsal 5-0) Et juniorlag i toppform levnet ingen tvil da tredjeplasserte Oppsal ble knust 5-0 på kadda.

De unge gule hadde skjebnen i egne hender og avgjorde kampen om fornyet kontrakt med kalassifre. Før 50 minutter var spilt sto det 4-0 på tavla. Marius Lundemo roet et nervøst Bærum-lag da han elegant satte 1-0 etter 12 minutter. Så var det selvsagt årets målkonge Ola Moe som laget 2-0 og 3-0 rett før og rett etter hvilen, før Oppsal banket ballen i eget nett. Jakob Strompdal markerte avslutningen på en imponerende høst da han ydmyket gjestene med nummer 5 kvarteret før slutt.

Etter en trøblete vårsesong er det en prestasjon av dette laget å ende på 37 poeng, kun tre poeng fra en topp 4-plassering i interkrets. Så sent som for en uke siden kastet vi 2 poeng i søppelbøtta etter å ha ledet 2-0 borte mot sølvlaget Stabæk til 91 minutter var spilt. Vi kan finne noen sånne kamper denne sesongen. Men gutta og teamet rundt har holdt hodet kaldt, hatt kvalitet på treningene hele veien, smilet har aldri vært langt unna, og troen på egne ferdigheter tilstede.

Den eneste gangen gutta har vist tegn på nerver er denne siste dagen. Oppvarmingen var dårlig, starten på kampen nervøs, men etterhvert var alt bare gøyalt.

Hovedtrener Lars Richard Bache gir seg nå etter fire år. Og informerte gutta om det etter seieren.

– Jeg er stolt av gutta og hvordan de har levert denne sesongen, hvor vi defintivt fikk en utfordring i fanget. Men her har mange løftet seg voldsomt gjennom året, og jeg går med en god følelse. Vi klarte dette, enda så vanskelig det så ut, sier han.

Aristokraten Fredrikstad rykker ned fra interkrets sammen med Østsiden, Valdres og Ull/Kisa. Vålerenga vant, foran Stabæk og Oppsal.