Nytt rekordår for jentefotballen

Jentefotballen har brutt nye barrier i sesongen 2014, Bærum SK stilte bl.a. for aller første gang lag i Senior Damer (4. div) og J19 Interkrets. Tilsammen stilte vi 7 stk 11er-lag i serien for J13 og eldre, som er ny rekord, og på 5er og 7er er det massevis av lag sentrert rundt våre tre barneskoler. Ca 230 jenter har spilt fotball i vår kjære klubb i 2014, hvilket tilsvarer 1/3 av totalt antall spillere i Bærum SK, og på noen årganger er det nå like mange jenter som gutter.

Dette aktivitetsnivået er et mål i seg selv, og vi er aller mest opptatt av at jentene fortsetter å spille fotball, også når ungsdomstid og andre interesser melder seg. Godt samhold og miljø er dermed vel så viktig som et høyt sportslig nivå.

I seriespillet har alle lagene klart seg bra ifht nivået på de ulike årgangene, serien ser vi utelukkende på som en utviklingsarena. Vi har i tillegg oppnådd mange fine cup-resultater i sesongen 2014 for ungdomsfotballen, f.eks:

  • Gull i OBOS-cup J19 og J00
  • Sølv i OBOS-cup J99
  • Sølv i Dana cup J99
  • Kvartfinaler i Adidas cup J99 og J00
  • Gull i Haslum høstcup J01
  • Gull i Hadeland høstcup J98
  • Sølv og bronse i San Marino cup J19/J16

Bærum SK har hatt gode trenere og staber på alle nivåer i 2014, og det er selvsagt avgjørende for at vi kan drive så bra som vi gjør. Vi er superfornøyde med at de aller fleste fortsetter det gode arbeidet, det sikrer kontinuitet og kvalitet!

Hovedtrener for J99 Stein Ellingsen og lagleder J99 Anne-Gro Thomas forlater klubben etter flere års iherdig og viktig innsats for klubben og årgangen, vi takker dem så mye og ønsker lykke til videre. Vi håper å se dere igjen snart. J99 vil fra nå av inngå i J19/Damer og tas hånd om av trenerteamet der som ledes av Lasse Paulsen.

Nye trenere på J00 er Adriana Sertic (hovedtrener) og Eivind Hulbak (ass.trener), de vil bli et bra team som vil kunne fortsette den meget gode jobben som Tore Fredriksen og Paal Listuen har gjort. Vi er svært takknemlige for at Tore og Paal vil fortsette i nye roller som hjelpetrenere og lagledere på J00.

Rett før jul ble det klart at Andreas Aalbu går inn i trenerteamet på J19/Damer, det vil bli en stor inspirasjon for treningsgruppa og vi gleder oss å lære fotball av en av klubbens storspillere på herresiden.

2014 har altså vært et knallår for jentefotballen i Bærum SK, og vi gleder oss til 2015-sesongen, som vi bør ha høye forventninger til. 🙂

Ønsker alle en fredelig jul og et GULT OG GODT NYTT ÅR!

Sigmund Gaaren
Jentekoordinator