Nok en juniorspiller fikk muligheten på A-laget

Ludvik Hertzenberg har bokstavelig talt tatt raske steg i år. Lynvingen kom fra Fornebu for å være med vårt meget gode G19 foran årets sesong, og har imponert såpass at han fikk mulighet til å være med (og spille) mot topplaget Hødd!

Til daglig går Ludvik på NTG der G19-trener Trond Andersen har ansvaret og nå begynner 17-åringen på sitt andre år. Foruten fotball har Ludvik bakgrunn fra langrenn, og de som har sett han spille kjenner til hans voldsomme arbeidskapasitet på banen.

Så etter dagens økt tok vi en prat med Ludvik, slik at folk flest kan bli bedre kjent med odelsgutten fra Lommedalen.

Jeg valgte Bærum fordi mange eldre venner av meg har anbefalt klubben da trenerne er tett på oss i skole og i treningshverdagen. De har oversikt over belastning, er samarbeidsvillige med å skreddersy opplegg og forstår når skolen faglig sett er på sitt mest krevende.

Så vet jeg at klubben tør å bruke unge egenutviklede spillere. Jeg selv fikk jo 18 minutter nå i en krevende kamp mot Hødd, så jeg blir motivert for å jobbe videre når klubben gir meg slike muligheter i en viktig kamp!

Ludvik er den femte juniorspilleren som får spilletid for Herrer A i år (Max Myrmo, Theodor Agelin, Rafael Sorter og Eirik Holm har alle fått spilletid) og han kom meget godt fra det i sin debut. der han bl.a hindret en overgang på tampen av kampen.

– Jeg vil også få frem at miljøet her på klubbhuset og A-laget er veldig, veldig, bra. Det skjer ting utenfor, som vår faste tacodag etter trening. Så ønsker jeg å få sagt at når jeg var med opp til Ulsteinvik, så ble jeg godt inkludert hos «gamlekara». Det var en fin opplevelse utenfor banen å være med når alle er så omgjengelige.

  • Så får du beskjed på stillingen 0-0 med 13 + minutter å spille, hva gikk gjennom hodet ditt da?

– Nervøs, men det forsvant fort når jeg fikk tydelig instrukser fra Knut (Nielsen, hovedtrener red.anm). Når jeg kom ut på banen så merker jeg godt til lederegenskapene til veteranene Hauger, Slemdal og Midtgarden. De styrte med tydelig stemme og jeg forsøkte å flytte meg som jeg fikk beskjed om etter beste evne. Det er en merkbar forskjell fra junior til seniorfotball.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg begynte i Bærum SK. Juniorlaget G19 holder høyt nivå (leder interkrets A red.anm), og at jeg og flere av mine venner har fått være med A-laget på trening så vel som i viktige kamper i PostNord.