NM J19: Vi må vente i spenning

Sandra J99 tar ansvar

Seks poeng i gruppespillet er veldig bra uttelling når motstanderne heter Stabæk, Kolbotn og Høybr/Stovner. De to førstnevnte er toppserielag på damesiden og har rekruttlag i 2. div, hvor de begge kan hente J19-spillere fra.

Det var nettopp det Stabæk gjorde i første kamp lør 15.3, ingen spillere fra J19 interkrets var funnet verdige plass i deres tropp, de fleste fra 2. div rekruttlag og to fra toppserielaget. De blaa manglet da kun Karoline Graham Hansen av spillere under 20 år. Det gikk som det måtte gå, vi fikk bølge på bølge mot oss og spillerne skal ha honnør for å ta i mot hele kampen uten å falle helt sammen. Vi måtte tåle ti baller i nettet, og da hadde Anine i mål spilt er veldig god match.

Med det utgangspunktet var det labert håp for videre avansement og stor stigning mot Kolbotn lør 22.3. Det ble imidlertid en helt annen match, også fordi deres beste spillere befant seg på La Manga med toppserielaget. Våre jenter halte i land en fullt fortjent 2-1 (1-0) seier, begge mål av Alex, og plutselig hadde vi en reell mulighet til å «snike oss med» til NM. Først måtte jobben gjøres mot Høybr/Stovner man 24.3, og jentene var tydelig gira. En oppkavet og jevn åpning gikk over i total gul dominans, og til slutt hadde vi vunnet 7-1 (3-1) ved fire mål av Sara, ett av Mimmi, ett av Sandra og ett av Oda.

Det gjenstår nå en kamp i hver av de to avd som begge spilles lør 29.3 kl 15:00. I avd 2 (vår avd) spiller Kolbotn-Stabæk, her blir vi nr. 2 i pulja med uavgjort eller seier til Stabæk. Vinner Kolbotn, går de foran oss på målforskjell og tar 2. plassen. Faren er at Stabæk allerede er puljevinnere i praksis pga to seire og 16 plussmål på to kamper, og at de dermed hviler sine beste J19-spillere. Har imidlertid snakket med folk rundt NM J19-laget i Stabæk om dette, og de forsikret om at de ville stille med samme lag som mot oss og at de ønsket å få ut Kolbotn av NM. Så da får vi stole på at de blaa gjør jobben der.

Blir vi nr. 2 i avd 2, som er det beste vi kan oppnå, må vi bli bedre på poeng enn toer i avd 1, hvor Lyn-Asker spiller siste kamp. I denne avd har ØHIL 6 poeng på tre kamper, Lyn 4 poeng og Asker 3 poeng. Røa har ett poeng og er utslått. Uavgjort i denne kampen sender oss til NM pga flere poeng som toer-lag (Lyn), seier til en av lagene gir oss samme poeng som toer-laget (ØHIL eller Asker). Oslo fotballkrets har kun oppgitt poeng som kriterium, så vi er litt usikre på om det blir målforskjell eller loddtrekning som avgjør.

Så vi må altså vente i spenning til lørdag ca kl 16:45 før vi vet hva som skjer, og kanskje det må avgjøres med loddtrekning på kretskontoret en gang i neste uke. Uansett vil det bli sensasjonelt om Bærum går videre til NM J19 som en av tre lag fra Oslo krets når vi er i samme selskap som toppklubber som Stabæk, Røa, Kolbotn, Lyn og ØHIL. Følg med, det blir ikke mer intenst enn dette!!!