Morten Tandberg er innstilt til «Årets bankende hjerte»

Hvert år kårer Budstikka-leserne «Årets bankende hjerte». A-lagstrener Morten Tandberg er nominert.

IMG_2752

Morten Tandberg på Sør Arena i Kristiansand sa Bærum sist var i 1. divisjon. Nå har han ført laget opp til samme divisjon. Men fotballen er så mye mer enn bare opp- og nedrykk. FOTO: LARS JOHNSEN

Seks fine kandidater er innstilt til årets pris, og du kan være med å stemme. Sjekk Budstikka.no.

Odvar Omland, 90-åringen fra Asker som tar med seg sin demenssyke kone Ester på biltur annenhver dag, er nominert som kandidat 1. Kandidat 2 er Cathrine Holmesland (17) og Ingrid Emmarizza Aarskogs (18), som arrangerte støttekonsert for Filippinene, og Simen og Lars Martin Tannæs-Fjeld som gikk i Roald Amundsens fotspor langs Nordvest-passasjen i Canada. Simen har cerebral parese, epilepsi, cøliaki og -15 på begge øyne, men var med broren Lars Martin på den 435 kilometer lange skituren som tok 23 dager. Skiløperne er kandidat 3, mens Ildsjelen bak Hvalstrandfestivalen, Fredrik Brodtkorb, er kandidat 5

Heltene fra Kalvøya, Sebastian Sveum (17), Erik Friis Røkholt (16), Tommy Larsen (17), Herman Vailø Orheim (17) og Sigurdur Hauksson (17), er med som kandidat 5 etter å ha hjulpet en australsk kvinne som skadet seg da hun hoppet fra klippene på Kalvøya i sommer.

Det er noen fine mennesker Morten Tandberg er i selskap med.

Alternativ jul

Dette skriver Budstikka:

Bærums trener, Morten Tandberg fra Høvik, handler det å være fotballtrener om mye mer enn å lære gutter å sparke ball.

– Hvis en 16-åring opplever sykdom, mister mor eller far eller at foreldrene skilles så faller verden sammen. Da må du holde dem fast og guide dem.

Tandberg har trent alt fra småguttelag til A-lag i Bærum. To ganger har han trent A-laget opp i 1. divisjon.

– I Bærum har du alt fra dem som er født med en sølvskje langt opp der bak til de som knapt klarer å få det til å henge sammen med hjelp fra Nav. Det er ytterst få som klarer å ha jevn progresjon over tid hvis livet utenom er helt kokos.

Du lærer mye av å ta et trenerkurs. Men jeg tror den menneskelige siden også er viktig. Når klubber ser etter trenere bør de se etter litt mer enn hvor mange poeng vedkommende fikk på B-kurset.

På julaften serverer Tandberg julemat og jobber for Alternativ jul.

– Det blir mange gode samtaler og du får en del perspektiver på verden og livet. Det er mye man kan lære ved å prate med noen som  har havnet på skråplanet.

VIL DU STEMME PÅ MORTEN TANDBERG, SEND SMS MED KODEORD: BUD HJERTE 6 TIL 2005

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *