Marius Lundemo – klar for nøkkelrolle

Marius Lundemo ble omringet av pressen da Bærum spilte 3-3 mot Bodø/Glimt i fjor.  Han vil bli like sentral i år.

Marius Lundemo ble omringet av pressen da Bærum spilte 3-3 mot Bodø/Glimt i fjor. Han vil bli like sentral i år.

Når Moss kommer på besøk lørdag, vil midtbaneeleganten fra Kolsås være klar.

Det er to dager til seriestarten mot Førde. Marius Lundemo strekker ut på kunstgresset på Kadettangen. Han skal ikke stå igjen etter trening denne gangen. Han pleier det. Trene avslutninger, skudd og rykk.

Sånn har det alltid vært. Om noen har spurt «hvor er Marius?», har svaret vært «på banen». Det har det vært i oppveksten på Kolsås. Det er det fortsatt. Mens noen spillere allerede er på vei hjem i bil, står han igjen på feltet.

– Kan ikke det i dag. Jeg må hvile beina, sier han, og tøyer ut.

Førde kommer på besøk til seriestarten i 2. divisjon. Det blir en sesong der Bærum-laget igjen skal kunne få vise hva de er gode for, etter sesongen 2012, som ble et brutalt møte med de nest beste.

Laget kom ikke i gang, før det var altfor seint.

Kjennere av norske fotballtalenter, hadde store forventninger til at Marius skulle få et lite gjennombrudd. Sesongen startet med hans 1-0-scoring i åningskampen mot Bodø/Glimt. Men så kom skadene.

Det ble bare fem hele kamper for midtbaneeleganten fra Kolsås.

Lokalfotball

Han har akkurat fylt 19 år, og var rett før seriestart i  samtaler med Bodø/Glimt om en overgang. Nå gjør den 189 centimeter lange kroppen seg klar for en ny Bærum-sesong. Tilbudet fra Nordland var bra, men det er i Bærum han trives.

– Tilbudet var det ingenting å si på. Men jeg trives godt i Bærum, og skal avslutte skolegangen på Dønski videregående nå til sommeren.

Lundemo er et produkt av lokalfotballen. Pappa Harald gikk gradene i Bærum Sportsklubb, mamma Helen spilte toppseriefotball for naboklubben Jardar, og storebroren Christian har spilt i klubben.  Onkel Geir spilte i Bærum, onkel Ståle er klubbens altmuligmann, onkel Bertil er vakt på A-lagets kamper. Bestefar Gunnar har knapt gått glipp av en hjemmekamp siden midt på 70-tallet.

For Bærum Sportsklubb, eksemplifiserer han på en måte det klubben ønsker å være: En klubb som dyrker ferdigheter, får fram spillere som er gode med ball. En klubb som gir unge, lokale gutter sjansen på A-laget tidlig.

Årets Bærum-lag har klare opprykksambisjoner, og det med en stall bestående av ni spillere under 20 år (12 spillere under 21 år), hvorav fire er juniorer.  14 av spillerne i A-lagsstallen er «egne», enten fra kommunen eller spilt aldersbestemt fotball i klubben – og da teller ikke spillere som Oslo-gutten Morten Ruud Irgens med, selv om han har vært i Bærum siden 2007.

Igjen pusser fotballkjennerne rundt omkring i landet igjen brillene, for å ta Marius Lundemo nærmere i øyesyn. Han har tippeligaambisjoner, og til sommeren er det viktige kvalifiseringskamper for U19-landslaget. Han ønsker å være med der.

En skadefri sesong, på en midtbane – 2. divisjons beste – sammen med Lars R. Sandbu og Eirik Nervold,  er han klar for å bli en nøkkelperson.

– Ja, jeg er klar. Når vi er i angrep så blir jeg og Lars liggende litt bak Eirik av oss tre på midten. Men jeg skal være med  boks-til-boks.

Dette kan dette bli hans sesong. Det skal bli Bærums sesong.

 

Bærum møter Moss lørdag kl 14.00 på Sandvika stadion. Morten Tandberg har en skadefri tropp å velge fra.