KvinnerA & J15: Sølv i to krevende OBOS-finaler

Våre lag kjempet hardt i helgens OBOS-finaler, som ventet var motstanden hard og begge måtte tåle 1-3 på resultattavla.

Fredagens Kvinner A-finale mot Høybråten og Stovner startet tungt med hardt press i mot og ball i eget nett etter 16 minutter spilt. Vi kom sterkere tilbake og Kari Røvang løp igjennom forsvaret på flott pasning fra Sara Rydding, og styrte kula inn til utligning for oss etter 30 minutter. Vi fikk imidlertid to på tygga før pause og måtte rusle i garderoben med 1-3. Der ventet en tale fra Tommy om å rette opp ryggen og ta tak i matchen igjen, og i andre omgang spilte vi mer jevnt med laget som har vunnet 27 kamper på rad i år uten at det ble flere mål. Alt i alt en forbedring fra 0-4 og 2-8 i seriekampene i 3. div mot dem, men vi satt allikevel igjen med en følelse om at vi kunne fått noe mer ut av dette.

J15 stod ovenfor en like stor oppgave lørdag mot Stabæk som er kretsmester J15, der de slo oss 4-2 og 4-0 i serien, og som også utgjør halve troppen til NM J16-finalen om to uker. Vi hadde skader på flere sentrale spillere, og måtte lage en kampplan der vi tettet igjen bak for å unngå å komme under med flere mål tidlig. Vi ønsket med dette å kunne holde kampen «i live» lengst mulig og ta de sjansene vi fikk. Det må vi kunne si at vi lyktes godt med i vår nye 4-2-3-1 formasjon, hvor alle våre kjempet som heltinner med største lojalitet og dedikasjon.

Instilling og innsats var ypperlig og vi holdt 1-1 til det gjenstod kun seks minutter. Stabæks J15-landslagsspiller Iris Omarsdottir scoret alle deres tre mål, mens Vilde Søbye satte inn vår utligning etter 32 minutter på en corner fra Karoline Storlien. Vår keeper Kathrine Løkås var banens beste, hun viste fram sitt talent gang på gang og reddet flere skudd med sin imponerende reaksjonsevne. Våre midtstoppere Hermine Wishman og Ingrid Aagedal fortjener også ekstra kred på en dag der samtlige 15 i troppen blødde for laget. Mer kan vi ikke be om!

Vi gratulerer begge lag med sølv i årets Oslomesterskap. 🙂