Kvinner/J19: Treningskamper som bygger selvtillit

Kvinnelagene i 3. og 4. div, samt J19, har til sammen spilt fem treningskamper, og allerede nå ser vi at spilleplan og samhandling begynner å sitte.

Kvinner 3. div har spilt to kamper, begge med seire mot Drøbak/Frogn 5-1 (3-0) og Frigg 4-1 (2-0). Kvinner 4. div slo Amasone Asker 5-0 (1-0), mens J19 har vunnet 3-1 (1-0) over ROS Kvinner og tapt knepent 0-1 (0-0) for Årvoll. Alle gode og nyttige tester for å spille sammen troppene som alle utgår fra en stor felles treningsgruppe Kvinner/J19 med over 50 spillere.

Her følger referat fra kampene:

Søn 21.1: Bærum Kvinner A – Drøbak Frogn 5-1 (3-0)
Vi var vel litt skeptiske til hvordan den første kampen ville bli med mange spillere som ikke hadde spilt sammen før. Samtidig visste vi at Drøbak Frogn var et godt lag som hadde vunnet 3.div Østfold i 2017 og vi forventet tøff motstand. Da er det ekstra gledelig at vi så ut som et veldig godt samspilt lag som hadde veldig god kontroll hele kampen gjennom.  Keeperne spilte med pondus og tok de sporadiske forsøkene som kom fra motstanderen. Forsvaret spilte med en ro og sikkerhet som bare samspilte lag gjør i utgangspunktet. Midtbanen kombinerte fint og rev og slet når motstander hadde ballen. Fremover rullet vi opp sjanser hele kampen og kunne fort ha scoret en del flere mål.
Dette var en veldig positiv start på oppkjøringen og vi har mye positivt å bygge videre på.
22. min 1-0 setter NoraR etter selv å ha vunnet ballen
31. min 2-0 setter Sundby etter assist fra Sara
39. min 3-0 setter Kristine etter assist fra Sundby
68. min 4-0 setter NoraR etter assist fra Sylwia
75. min så får de en redusering til 4-1
90. min så setter NoraR inn 5-1 etter assist av Kari og Bea

Søn 21.1: Bærum J19 – ROS Kvinner 3-1 (1-0)
Jentene tok tak i kampen fra start og produserte mange sjanser og da spesielt i 1.omg. Vi hadde stoppere som ikke vanligvis spiller det, men forsvaret spilte med ro og presisjon. Midtbanen styrte vi fullstendig og hadde kontroll hele veien. Fremover produserte vi nok sjanser til at det burde stått 6 på vår del av tavla. Igjen så var vi usikre i og med at det var mange spillere som ikke hadde spilt sammen før, men nå så det heller ikke slik ut utpå der. Fantastisk kamp som igjen lover bra for sesongen 2018!
2. min setter Amalie inn 1-0 etter assist fra Martine
52. min utligner de etter litt klabb og babb i vårt forsvar
59. min setter Amalie inn 2-1 etter assist fra Storlien
70. min setter Amalie inn 3-1 helt på egenhånd
Det vil si at alle 3 målene ble satt inn av vår yngste spiller, nemlig Amalie født i 2003 og ikke blir 15 før til sommeren!

Søn 28.1: Bærum Kvinner B – Amasone 5-0 (1-0)
Dette er en kamp vi styrer fra A til Å og vi er på vei til å få formasjon og spillmønster til å sitte skikkelig. Vi ledet «bare» 1-0 til pause, men det skyldes litt unøyaktighet i siste fase av spillet. Det satt enda bedre i andre og da skaper vi mer og gjennom det scorer vi flere mål. 
4. min 1-0 setter Sara på retur på skudd av Synne med innlegg fra Hedvig.
Vi bytter ganske mye i pausen og Tuva, Nasse, Karoline, Stine, Zuzza og Leni kom inn.
50. min 2-0 setter Nasse etter pasning fra Stine
71. min 3-0 setter Leni etter assist av Tuva og Stine
73. min 4-0 setter Synne inn etter skudd fra Leni i tverra hvor hun setter returen.
75. min 5-0 setter Stine etter assist fra Leni
Forsvaret spiller en veldig god kamp og er flinke til bygge opp spillet bakfra med presisjon og ro. På midten gjør vi mye bra og spiller ball slik vi ønsker og presisjonen ble enda bedre på siste del utover i kampen. Nok en god gjennomkjøring og flere spillere i gang!

Søn 4.2: Bærum J19 – Årvoll 0-1 (0-0)
Vi jobbet godt mot et hurtig, duellsterkt og spillende bortelag. Kampen var jevn og spennende, og gjestene satt inn matchens eneste mål midtveis i andreomgangen på et hardt skudd fra kort hold. Vi hadde også våre muligheter, den største da Storlien kom alene igjennom og Kathrine, utlånt til Årvoll, reddet mesterlig. Vi er ikke så opptatt av resultatet, men mer at vi klarer å få ballen til å gå i laget og at alle jobber for hverandre. Mye bra å ta med videre, J19 – laget vårt har nå spilt to kamper sammen og begynner allerede å få god fasong. Mia stod meget solid i mål i sin debut for oss. Kred også til Anine og Kathrine som stod hver sin omgang feilfritt for Årvoll, da de manglet keeper.

Søn 4.2: Bærum Kvinner A – Frigg 4-1 (2-0)
Frigg kom med en blanding av 2.div/3.div-lagene sine, og mange prøvespillere, så det kan forklare hvorfor vi fikk styre kampen den første timen. Vi har jo en klar kampplan og den sitter bedre og bedre, jentene tar styring på kampen fra start og vi spiller en veldig god første omgang med mye gode kombinasjoner over hele banen. Vi er veldig flinke til å bearbeide dem spesielt i første omgang og på bakgrunn av det så spiller vi oss flott gjennom gang på gang.
7. min 1-0 setter de inn selvmål etter at de blir presset i feltet på Leni sin corner. God jobbing som presser de hardt nok.
16. min 2-0 spiller Kristine igjennom Andrine og hun runder keeper og setter ballen fra skrå vinkel.
Vi produserer mange sjanser i denne omgangen, men mangler litt på den siste presisjonen.
Vi bytter mye i pausen og Hedvig, Vilde, Charlotte, Kari, Kathrine og Sara kommer inn for Andrine, NoraR, Leni, Sylwia, Anine og Beatrice. De setter skikkelig fart i starten av omgangen og målene kommer fort.
48. min 3-0 spiller Kristine gjennom Sundby og hun gjør resten før hun setter inn 3-0.
52. min 4-0 spiller Hedvig igjennom Sundby som igjen får avsluttet til 4-0
Etter dette så blir vi for utålmodige og bearbeider ikke Frigg så godt, men er alt for hete på grøten og satser fremover på mer risiko. Vi er fremdeles klart best, men mister litt av det flotte spillet og det blir mer tilfeldigheter som rår.
77. min så får Frigg et frispark etter at Kathrine er utenfor 16m og redder 1vs1. De setter frisparket fra ca 17 meter i mål.
Dette ser utvilsomt bra ut og vi er helt klart på vei mot noe veldig bra her. Keep up the gooood work Girls!

Før treningsleiren i Tyrkia i vinterferien tar Kvinner 4. div i mot Ready (3. div) hjemme på stadion søn 11.2 kl 18.00. Deretter er de ytterligere to treningskamper pr lag i mars, så det er bare å glede seg!