Kvinner B: Tre nye poeng med hjem

Oldenborg-Bærum2 2-5 (1-2). Tolv gule spillere tok turen til Linderud kunstgress i Groruddalen, og kom langt fra tomhendt tilbake denne godt tempererte sensommersøndagskvelden.

Startoppstillingen var Mia i mål; forsvar Rikke, Kaja, Ida og Kristine; midtbane Bea, Ariela, Janine, Tonje og Julie; og spiss Stine. Rebecca ble byttet inn på midtbanen i 2. omgang.

Linderud KG er en kort og smal bane som innbyr til mye duellspill. Jentene startet kampen litt nølende, men vi prøvde på å la ballen gjøre jobben og med mye pasningsspill gjennom midtbanen. Oldenborg stod høyt og tett og det ble for lite rom til å lykkes med finspillet. Etterhvert oppdaget jentene det store bakrommet, ble mer direkte i spillet og da kom mulighetene umiddelbart.

Etter 17 min slo Rikke gjennom i bakrom til Stine som holdt på ballen til jentene var godt plassert i boksen, en presis tvers over til Tonje som satt kontant i mål. Oppskriften ble gjentatt da Kaja slo opp til Stine, inn foran mål og Tonje satt nok en ball i mål til 0-2 etter halvtimen spilt.

Rett før pause reduserte Oldenborg til 1-2 på corner. Der kunne det vært litt mer innsats i duellene: «først på ball og fei den unna». I pausen gikk praten om at hvis Oldenborg fortsetter med å stå høyt uten press på ballfører kan vi fortsette å slå i bakrom. Hvis de la seg mer defensivt vil det åpne seg mer rom på midtbanen. Uansett skulle det scores mer mål.

2. omgang startet bra hvor Rikke slo en stikker på skrått inn i 16 meteren hvor Janine kom i 100, rakk å sette en tå på ballen før keeper, og ballen føk over keeper og i mål. «1-3 og 48min» på stadionuret hvis det hadde vært noe stadionur.

I denne omgangen spilte begge lag seg til endel muligheter. Vi slapp motstanderen mer inn i kampen. Kunne nok ligget noe tettere og hatt noe mer punsj i duellene, men litt vrient når dommeren blåste på alt og ingenting. Oldenborg spilte seg frem til et par gode muligheter hvor en gikk i tverrliggeren. Vi ryddet unna det meste og spilte oss frem til flere gode muligheter.

På corner hvor Oldenborg først klarerte feide Julie inn 1-4 på volley. Lekkert mål utagbart for keeper. Så da vi i det 75 min økte til 1-5, hvor Janine dro av 2 spillere og satt ballen utagbart nede i venstre hjørnet, er kampen kjørt. Helt på tampen reduserte Oldenborg til 2-5, uten at det la noen demper på kvelden.

En bra gjennomkjøring hvor vi stort sett har bra kontroll gjennom hele kampen. Savner fortsatt et par hakk opp i duellspillet vårt og litt mer variasjon i oppspillfasen, men veldig mye bra å ta med seg videre i de neste kampene.

Dermed kan vi notere to seire av to mulige for Kvinner B, det lover jo bra før vi møter Frigg2 på Tørteberg 19. september. 🙂