Kvinner A til tabelltopp

Bærum-Ready 4-1 (1-1). Først nølende, deretter spillende og til slutt målfarlige, slik kan kampen som brakte oss helt til topps i Kvinner 4. div, avd 1, kort oppsummeres.

Bortelaget kom nemlig best i gang, og etter 16 min lå ballen i vårt nett etter at et innlegg ble stusset utenfor Marias rekkevidde. Vi brukte litt tid på å komme til hektene, men fra halvtimen førte vi kampen. Derfor var det fullt fortjent, og etter spillets gang, da Stine headet Odas presise corner i mål i første omgangs siste ordinære minutt. Det målet var flott å ta med inn i garderoben!

Gjestene hadde tydeligvis også sett kamputviklingen, og la seg lavt for å forsvare resultatet de siste 45 for å forsøke og kontre på oss. Vi la derimot om til en mer offensiv formasjon med kun tre forsvarere, som vi også hadde lykkes godt med i snuoperasjonen mot Asker tidligere i høst. Kontringene fra Ready kom aldri, og Maria i mål, Ida B som enslig midtstopper og Thea og Kari som sidebacker fikk all verdens av tid og rom til å bearbeide motstander og sette i gang gode angrep fra bakre rekke. Pasningsspillet vårt i andre omgang var av høy klasse, ofte 8-10 trekk i laget, og de blå fra Oslo vest løp seg dyktig slitne.

Vi måtte imidlertid vente til det siste kvarteret av kampen før vi fikk betalt for ballbesittelsen. Først banket Oda inn Martines corner fra skrått hold etter 75 min, før Charlotte på egenhånd tråklet seg igjennom Readys forsvar og plasserte ballen i mål kun minuttet etter. Så i det 80. minutt, fyrte Kajsa av en suser fra 20 meter som gjestenes gode keeper ikke kunne hindre at gikk inn. Dermed stod det deilige 4-1 på den nye lystavla og dette varte kampen ut.

Det ble en noen spesiell avslutning på kampen da lyset gikk ett minutt før full tid, og spillerne ble stående i stummende mørke en liten stund inntil dommeren lot spillet gå i noen sekunder før han blåste av kampen. Etter at vi hadde feiret og alle hadde forlatt stadion kom jammen lyset på igjen….

Dagens Bærumsspiller ble nok en gang vår kaptein Oda som tar masse defensivt ansvar på midtbanen, vinner dueller og er god ballfordeler. Veldig inspirerende også å se hvordan våre yngste spillere tar nivået, vi avsluttet kampen med fire J00-spillere på banen som alle leverte meget bra.

Med denne seieren tok vi altså steget til tabelltopp, to poeng foran Frigg2/Heming, som hadde spillefri denne runden og dermed har en kamp til gode på oss. Vi møter Stabæk3 i siste serierunde, denne er berammet til 2. oktober, men kan bli flyttet til etter høstferien. Oppdatering om nytt kamptidspunkt kommer slik at vi kan få med mange supportere til Nadderud! Heia Bærum 🙂