Kvinner A til semi’n i OBOS-cup

Bærum-Frigg 5-3 (1-1). Etter en litt nølende start tok vi stadig mer grep om spillet ettersom kampen skred frem, og dermed er vi klare for semifinale i Oslomesterskapet, som er det offisielle navnet på OBOS-cup.

Vi startet med følgende 11: Nina i mål; Kristine (kaptein), Tonje og Sofie S i forsvar; Henriette, Marie Aa og Hellan på midtbanen; Camilla og Oda på kantene; og Stine og Alex som spisser. Emilie R byttet inn i forsvar, og Emilie E og Rebecca byttet inn på kant. Mia var ubenyttet keeperreserve

Vi startet i en 3-5-2 formasjon og med nykomponert midtbane. Etter en famlende start tok Frigg ledelsen i det 13. minutt på gjennomløp hvor vi slurver i markering og duellspill. Etter at Alex stjal ball og utliknet i 18. minutt spilte vi oss til et overtak utover i omgangen. Til tross for flere muligheter til oss stod det 1-1 til pause.

Før 2. omgang la vi om til 4-5-1, dette for å skape mer bredde i angrepsspillet og skape mer rom sentralt. Strategien virket meget godt, med mye bra kombinasjoner som ga oss 2-1 ved Hellan allerede i 48. minutt og 3-1 ved Henriette kun 3 min senere.

Deretter spilte vi oss frem til en rekke store muligheter, bl.a med et par avslutninger i stolpen, flere flotte cornere fra Tonje som vi burde utnyttet bedre og et godt skudd fra Stine som keeper så vidt reddet. Allikevel reduserte gjestene til 2-3 midtveis i omgangen på et sololøp fra midtbanen.

Siste kvarteret ble innholdsrikt: først økte Alex til 4-2 på innlegg fra Kristine i 76. min, før Frigg reduserte nok en gang og så 5 min før full tid fastsatte Alex sluttresultatet til 5-3.

Marie Aa, 17 år og yngst på laget, ble kåret til Bærums beste for sin imponerende opptreden som defensiv midtbane, hun vant dermed produkter fra vår sponsor tights.no.

Semifinaler skal spilles innen 18. oktober, til uka får vi vite om motstanderen heter Skeid, Årvoll eller Oppsal. Uansett, vi gleder oss, det blir spennende å se hvem vi møter på veien mot finale i Valhall første helga i november!