Kvinner A: Pia er tilbake!

Etter et år som utvekslingselev i Berlin er Pia hjemme igjen og klar til å bidra for oss. Løpsmaskinen fra Krabberudlia er like positiv som da hun dro, og uttrykker stor entusiasme ved å være tilbake å trene med gamle lagvenninner, og, for henne, nye gode trenere. Hun synes nivået hos oss er ganske likt det hun opplevde i Berlin, selv om hun der fikk spille sammen med et par som hadde erfaring fra tysk toppnivå i Bundesliga.

Pia forteller:

«Året i Tyskland var toppers fra første til siste sekund. Det var selvfølgelig tunge dager, for det er helt umulig i løpet av 350 dager å ikke ha et par, men da var det godt å ha venner og fotball som fikk tankene over på andre ting! I starten var det selvsagt litt vanskelig å skjønne alt (på alle arenaer), men jeg skjønte fort at det var bare å hoppe i det og snakke med gebrokkent tysk… Den forbedret seg jo fort!

Jeg kom fort inn på et fotballag (Grün-Weiss Neukölln), som tok meg veldig godt i mot, og gav meg en ny motivasjon og selvtillit på banen. Jeg fikk spille med og mot mange gode spillere i Berlins 4. divisjon. Så det var utrolig stas, da jeg ble kåret til ukens beste back i ligaen to ganger. Vi dro på cup sammen til Unna (i nærheten av Dortmund), noe som var utrolig artig, minus bilturen hvor vi kjørte i 220 km/t. Og hele gjengen var flinke teknisk og lette på beina, noe som passet seg bra mår vi spilte Futsal!

Men jeg var jo ikke bare på fotballbanen, jeg måtte gå på Gebrüder Montgolfiere Schule. Det var tøft i starten da jeg ikke skjønte så mye av fagene, men jeg fikk fort matte som yndlingsfag (det er jo likt i alle land)! Vennene kom fort de og, og akkurat som fotballaget var alle imøtekommende (noe som egentlig er mot den stereotypiske Berlineren, som løper rundt med nesa i sky)… Jeg kom fort med i en stooor gjeng som jeg på slutten av året ble med til Praha på klassetur! Men før det hadde vertsfamilien tatt meg med til Østersjøen, Østerrike, Frankrike og Dresden! Så året i Tyskland har jeg reist nesten like mye som jeg har gjort i løpet av hele livet mitt.

Jeg var heldig for jeg fikk to jevnaldrende vertssøsken, og i Norge er jeg enebarn, så for meg var de ekte søsken. Tyskerne har en stolt fotballkultur, så det var utrolig gøy, da jeg endelig fikk være i et land som deltok i EM. Det var en utrolig stemning de ukene, og uansett om man var fotballfan eller ikke fulgte man med! Og selv om jeg hadde det veldig gøy, måtte jeg jobbe litt for skolen, og lese lekser og skrive tentamener med lik linje som berlinerne! Men det har gjort at jeg har lært at jeg kan få til alt når jeg går inn for det!

Det var en veldig kort oppsummering av året mitt i Tyskland, og det var definitivt det beste året i mitt liv! Jeg lærte mye om meg selv, og andre også! Jeg anbefaler alle å dra på utveksling dersom de har litt lyst, man kommer ikke til å angre!»

Dette burde være inspirasjon for flere til å ta et år ute og samtidig spille fotball på godt nivå. Nå er Pia tilbake på Kadda, og vi ønsker henne hjerteligst velkommen hjem og gleder oss til fortsettelsen!

Pia med tysk drakt

Pia med sine tyske lagvenninner