Kvinner A: Intens sesongpremiere

Bærum-Skeid 2-3 (1-0): Dette oppgjøret hadde alt: dueller, mål, straffe, dødballer, utvisning, gule kort og masse mer. Rammen for sesongåpningen var perfekt med sol, strøken matte, våken dommertrio, ivrige balljenter, åpen kiosk og ca 50 pers på tribunen.

Frida og Kaja klarerer foran eget mål, mens Nina har blikket på ballen. Foto: Massimo

Kamptropp for dagen var Nina i mål; Kaja, Frida (kapt), Rikke, Tonje og Kristin i forsvar; Henriette, Sofie og Dina på midtbanen og Janine, Alex, Camilla, Marie, Oda og Malene i angrep. Mia, Emilie og Adele var ubenyttede reserver.

Vi startet best og både Alex og Henriette hadde gode muligheter foran Skeids mål det første kvarteret. Deretter fulgte en periode der bortelaget fikk satt høyt press på oss og vi slet med å bygge opp spill og fikk en del balltap på egen halvdel. Her var Nina våken og god ved flere anledninger og holdt buret rent. Syv minutter før pause utnyttet Marie en glipp i Skeids forsvar og pirket inn vår ledelse, litt mot spillets gang.

Etter hvilen startet vi best og allerede i 50. minutt plasserte Henriette kontrollert inn 2-0 fra 12 meter etter pasning fra Alex. I det påfølgende angrepet scorte Skeid med et utagbart skudd stang inn fra 16 meter, mulig vi ikke var nok skjerpet etter vårt eget mål der…

Så fulgte en periode der kampen stod og vippet, og i 62. minutt fikk vi et frispark mot inne i boks fordi Nina holdt ballen for lenge i hendene ved utspark. Svært uvanlig at dommer blåser på sånt, men vi måtte bare finne oss i det. Frisparket ble effektivt banket inn i nota og dermed stod det 2-2 på tavla. Kun tre minutter etterpå spratt ballen opp i armen på Oda rett innenfor boks, og gjestene tok ledelsen på den påfølgende straffen.

De siste 25 min var jevnspilte og vi hadde våre avslutninger ved Janine i tverrligger og Alex like utenfor, samt flere innlegg fra kant som vi ikke fikk uttelling på. Selv om Skeid ble redusert til 10 spillere etter rødt kort 10 min før slutt, lykkes vi ikke å få inn utlikningen. Janines skudd like utenfor i overtiden ble det siste forsøket fra oss.

Vi er selvsagt skuffet over at vi ikke fikk med oss poeng i serieåpningen, men sesongen har nettopp startet og vi tar med oss tæl og sjanser skapt til neste oppgjør borte mot Bækkelaget tirsdag 26.4.

Frida, dagens kaptein og stopper, ble kåret til Bærums beste, og hun fikk gavekort på Comfy fra vår hovedsponsor tights.no. I tillegg fikk Henriette trenerens påskeegg for utrettelig innsats. Gratulerer til begge!

Vi takker Skeid for en tett og spennende match, akkurat sånn vi hadde sett for oss!