Kvinner A: Herlig snuoperasjon i nabooppgjøret!

Asker/Holmen-Bærum 2-4 (2-0). Det deiligste i fotball er å slå tilbake når man har kommet under og sette spikeren i siste minutt. Akkurat sånn var det på Føyka søndag kveld da rivalene barket sammen i 4. divisjonsoppgjøret hvor vi til slutt skulle kunne heve armene.

Vi startet matchen godt og de første 10 minuttene trykket vi på offensivt anført av Lizzy og Synne på topp. Sistnevnte var også svært nær ved å styre inn ballen fra  to meter på innlegg fra Ida B og like etter hadde Charlotte en fin mulighet til avslutning. Men så gikk energien litt ut av oss, Asker fikk spilt opp på sine hurtige angripere og Nina i vårt mål fikk mye å ta i. Som et resultat av flere gode muligheter fikk vertene ballen i mål to ganger på kort tid, etter 20 og 22 minutter. Først alene med keeper gjennom i midt og så på et innlegg fra venstre kant. Vi var rystet og Caro tok grep og la om til tre i forsvar for å få mer trykk fremover og eie ball høyere i banen. Det virket til dels, med fremdeles kom hjemmelagets hurtige spisser til avslutninger og en feberredning fra Nina i feltet hindret et vanskeligere utgangspunkt før hvilen.

Noe må trenerteamet har sagt og gjort i pausa, og det håper vi at UEFA-A delegaten fikk notert på blokka, for det var et helt annet lag som kom utpå igjen i regnværet. Vi fortsatte i samme formasjon med tre forsvarere og fikk tempo i ball og mye bedre presisjon i spillet. Åtte minutter ut i omgangen la Synne en nydelig stikker til Charlotte som kaldt og rolig plasserte ballen inne ved stolpen fra kort hold. 1-2 i målprotokollen, vi øynet håpet og fikk nye krefter. Kun fire minutter etterpå løsnet Charlotte et skudd fra skrått hold som keeper var uheldig på og utlikningen var et faktum.

Nå eide vi matchen og spilte med selvtillit mens motstanderen begynte se slitne ut. Leni satte i gang stadig flere initiativ fra sin midtstopperposisjon, og på et av disse løpene fikk hun avslutte uforstyrret fra ca 20 meter 20 minutter før slutt. Skuddet gikk flatt og til side for keeper til ledelse 3-2. Vi fortsatte å holde i kampen det siste kvarteret; og mens publikum fulgte med på klokka og ventet på sluttsignalet, banket Nora V inn 4-2 to minutter på overtid da keeper ga retur på skudd fra Synne etter innlegg fra Sofia.

I tillegg til de som er nevnt i referatet må vi også gi en ekstra kred til Oda, Maren og Kajsa som jobbet og slet på midtbanen i samtlige 92 minutter og bidro sterkt til at vi overtok kontrollen i kampen i andre omgang. Lizzy fikk sin debut for oss og Pia var tilbake etter et år i Berlin, det lover også godt for fremtiden!

Mye bra å bygge på i andre omgang av denne kampen, nå gleder vi oss til å ta i mot Oldenborg hjemme på stadion søn 4. sept kl 20.15. Vi sees!