Kvinner A er et LAG som jobber for hverandre!

OSI-Bærum 0-4 (0-1). Det beste med fotball er å vinne som et LAG, der alle jobber for hver ball, tar duellene og spiller hverandre gode. Akkurat sånn føltes det etter oppgjøret på den nedslitte kunstgressbanen på Domus Athletica, noen steinkast fra Blindern.

Vi startet med Mia i mål; Henriette, Frida (k) og Rikke i forsvar; Kristine og Tonje som back/kant; Ariela, Nastaha og Sofie på midten og Janine og Maria som spisser. Ida og Kristin byttet inn som hhv back/kant og midtbane i pausa og Kaja kom inn i forsvaret etter ca 60 min.

Hjemmelaget mønstret en tropp bestående av mer enn brukbare spillere, det kunne vi se allerede på oppvarmingen, og det var en tøff og jevn batalje helt frem til vi tok ledelsen 1-0 ved Marias lobb fra 25 meter etter 40 minutter. Etter et kvarter hadde OSI sogar en ball i tverra og en påfølgende retur som Mia parerte glimrende, og det var også noen andre tilløp i vår boks som kunne gitt oss trøbbel.

Etter hvert som kampen skred frem tok vi mer og mer over, vi vant dueller, løp for hverandre og traff med pasningene. Der hjemmelaget jobbet en og en, var vi et LAG, det var den store forskjellen. Så da Nastahas innlegg fant Kristin rett foran mål 10 min etter pause, og vi økte til 2-0, fikk vi den nødvendige roen og troen til å fortsette å male på.

Andre omgang ble vår fullstendig, Rikke banket inn 3-0 på frispark fra 20m i 74. minutt og Maria trillet inn 4-0 tre minutter før slutt. OSI kom på noen visitter foran vårt mål, men vi beholdt god defensiv kontroll og var egentlig aldri truet. Meget bra gjennomført kamp av samtlige våre, godt også å se at relasjonene og samhandlingen i laget begynner å sette seg.

Hvis vi skal trekke frem en spiller fra den kollektive innsatsen denne gang må det bli Janine. Hun gir aldri opp en ball og tar alle dueller, både som spiss og midtbane, kort sagt det vi kaller å «blø for drakta». En kriger du vil ha på ditt lag og som motstanderen hater å møte.

Allerede fredag er det lokaloppgjør borte mot Asker. Vi gleder oss, og håper å se mange gule supportere på Føyka. 🙂