Kvinner A: En pionér vender hjem!

Kristine Dahl Myrberg (25), tidligere kaptein for vår banebrytende og suksessrike 96-årgang, returnerer til Kadettangen etter å ha spilt for tre klubber i 1. divisjon!

Kristine Dahl Myrberg er tilbake i Bærum SK

Jeg har fulgt med på damelaget siden jeg forlot klubben for 9 år siden, og jeg har alltid tenkt at det hadde vært utrolig gøy å komme tilbake, uttaler Kristine. – Jeg har blitt tatt veldig godt i mot av jentene på trening, og det føles veldig riktig å komme tilbake nå; vi har en god tropp og jeg tror vi kan hevde oss bra i årets sesong.

Kristine var med helt fra starten på J96-laget som virkelige etablerte jente- og kvinnefotballen i Bærum SK. Det begynte som et klasselag fra Evje skole i barnefotballen og på ungdomsnivå kom det flere spillere til fra andre klubber. De vant Norway cup i 2009, og deretter bl.a OBOS cup og kretsmesterskap. Laget deltok også på Dana cup, Donosti cup i San Sebastian og San Marino cup og hevdet seg godt. Dette banet veien for årgangene som kom etter og etablering av lag på Kvinner senior i 2014.

Kristine løfter den største bøtta i Norway cup klasse J13 i 2009.

Jeg ønsker å spille fotball fordi det er gøy, samtidig som man setter krav til hverandre og ønsker å prestere, utdyper Kristine. – Det syntes jeg Bærum er gode på, og jeg syntes det har vært bra trøkk på øktene.

Kristine er en solid spiller med mye erfaring fra spill i høyere divisjoner, fastslår hovedtrener Tommy Johnsen. – Hun har vært med oss noen uker, og har kommet raskt inn i gruppen og bidrar godt allerede.

Etter at Kristine forlot Bærum SK som 16-åring har hun spilt for ØHIL, Byåsen og Hønefoss i 1. og 2. div, og det siste året har hun trent med BVH. Hun har med andre ord samlet opp masse nyttig erfaring og opplevd ulike klubber som satser godt fra innsiden.

Etter å ha spilt flere år i 1. div og 2. div føler jeg at jeg vet hva som kreves for å kunne spille på et høyere nivå, og jeg ønsker å være med på å bidra til at vi skal spille om opprykk, oppsummerer Kristine. – Det hadde vært utrolig gøy å få det til i år, jeg gleder meg masse til å spille kamper igjen, og jeg er veldig klar for at sesongen sparkes i gang 17. august.

– Kristine er treningsivrig med godt humør, og en spiller som gir oss enda mer trygghet og erfaring i jakten på et opprykk, konkluderer Tommy.