KLUBBHUSET: Ligger idyllisk til på Kadettangen. FOTO: ANDERS HAMMARGREN

Bærum Sportsklubb er en fotballklubb med lokal tilhørighet til Sandvika i Bærum. Nedslagsfelt er hele Bærum Kommune. Klubben holder til på en av Norges vakreste tomter på Kadettangen, rett ved Kalvøya i Sandvika. Klubben har fokus på både topp og bredde, og jobber hardt og seriøst med spillerutvikling. Klubbens flaggskip er A-laget, som har tilhold i 2 Divisjon og som har flere sesonger i 1 Divisjon bak seg. Klubbens styreleder er Sigurd Blytd Hansen.

Vi ønsker deg velkommen til våre hjemmesider og på besøk til Kadettangen, OL-arenaen fra 1952 som er vår hjemmebane!

Klubbhuset

Ønsket om et eget klubbhus, og planer rundet dette hadde hadde eksistert i mange år, og da tanken om et samarbeid med IL Tyrving om et felles klubbhus oppsto i 1976, begynte ting å skje. I 1977 ble kom man frem til at et aksjeselskap skulle skulle bygge et hus på 1600 m2 til 5,8 millioner. Men etter flere runder med kommunen ble man ikke levnet store forhåpninger om å få dette gjennomført.

I 1981 oppsto en ny ide rundt klubbhuset. Det hadde vist seg vanskelig å finansiere et så stort bygg som tidligere planlagt, at man nå heller ville bygge to separate hus som skulle henge sammen. På denne måten kunne man søke tilskudd til to hus, istedenfor bare et hus. Klubbene jobbet nå hver for seg med å få tegnet sine hus. I mars 1982 presenterte arkitekten Einar Olsen fra Høvik, tegninger av huset omtrent slik det står i dag. Byggemeldingen ble sendt inn til kommuen fra hver klubb separat i slutten av mars 1982. Kostnadsoverslaget for vårt hus var på 2,5 millinoner kroner, alt inklusive.

Klarsignalet for å bygge ble gitt fra kommunen i desember 1982, og den endelige kontrakten på byggingen ble signert i februar 1983. Første spadetak ble tatt 11. april 1983, og dette ble markert med fotballkamp og terrengløp klubbene i mellom.

Klubbhuset ble tatt i bruk allerede i april 1984 til møter, og var endelig ferdig 2. mai 1984. Dette ble feiret med felles innflyttingsfest.

Klubbhuset på Kadettangen er fortsatt i dag et samlingssted for klubbens spillere, trenere, ledere og foreldre. På kveldstid er det yrende folkeliv på og ved klubbhuset, og det brukes til møter og sosiale arrangement. I tillegg er klubbhuset stedet klubbens administrasjon holder til i dag.

Det er ikke bare klubbens medlemmer som drar nytte av klubbhuset. Mange leier lokale hos Bærum SK til sosiale lag og møter. Dersom du ønker et tilbud på leie av lokale i vårt klubbhus, kontakt Inger Breifossmo på tlf 67 54 97 16, eller mail inger@baerumsk.no.

Sandvika Stadion

Bærum Sportsklubb ønsker velkommen til nok en fotballsesong på vår hjemmebane – Sandvika Stadion på Kadettangen i Sandvika. Den over 100 år gamle klubben har, etter mange år på vandring, kommet seg tilbake til Kadettangen. Det er her vi hører til. På kanskje landets vakreste tomt ligger Sandvika Stadion og vår hjemmebane, rett ved Oslofjordens fineste øy Kalvøya. Stadion fikk nytt navn under serieåpningen sesongen 2010, og heter nå Sandvika Stadion. I forbindelse med opprykket til Adeccoligaen før sesongen 2012, ble Sandvika stadion rustet opp med blant annet nytt kunstgress og bedre tribunefasiliteter. Utenfor trener alle klubbens 700 fotballspillere, her spiller vi alle hjemmekampene og vi arrangerer en av landets største fotballturneringer for mini- og lillegutt/jente-klassene. Klubben handler om idrettsglede, samhold og lokal tilhørighet. Vårt A-lag er en integrert del av klubben og vår fremste ambassadør.

Banen på Kadettangen er etter manges mening en av de beste kunstgressbanene i landet. Flere av landets beste spillere sier til oss at dette er slik en kunstgressbane skal kjennes å spille på. Vi tror det kommer av en gunstig kombinasjon av faktorer, den ligger på grus – hele Kadettangen består jo bare av grus, den er nøyaktig lagt etter spesifikasjonene til produsenten med gummipad, gress, sand og gummikuler i riktig kombinasjon. Dessuten kjøres det mye varme inn i banen. Den er knyttet til Bærum Fjernvarmes nett i Sandvika. Etter at mange av de store bygningene i Sandvika er varmet opp kommer vannet hit.

Du lurer kanskje på hvor varmen kommer fra? Litt ekkelt kanskje – men miljøvennlig – den hentes ut av kloakken Oslo sender utover til Veas i Asker. Vi anbefaler alle andre klubber å legge kunstgress med undervarme – vår erfaring er at det gjør fotballen til en helårstilbud til alle aldersgrupper og bygger klubben opp rundt et sted der alle møtes. Før var klubbhuset vårt et utstyrslager for lag som fartet rundt i Bærum på jakt etter baner å trene på. Nå er huset klubbens hjerte.

Adresse:
Bærum Sportsklubb
Kadettangen 14
1337 Sandvika

Klikker for lenke til Google Maps.

Vis større kart