Junior jente Bredde: Vi fortsetter i riktig retning

BVH Junior 2- Bærum Junior Bredde 3-1 (1-0)

Nå begynner sesongstart seg med stormskritt, og vi på Bærum Jr jente Bredde holder takten oppe. Vi har solid oppmøte og god innsats på treninger og har tatt steg som lag siden vi startet i november. I vår tredje treningskamp så ventet de blåkledde fra BVH (eller var de sent ute på audition til Jul i Blåfjell?).

Vi Gule har de seneste uker fått inn noen spennende spillere. De skulle få sin debut i dag. Noen av de ble plassert på faste plasser, mens noen andre testet vi ut på ulike plasser. Vi kan alt nå slå fast de kom godt i fra sin start i den vakre gule drakta!

Dessverre, som i de tidligere treningskamper, så havner vi kjapt bakpå hva resultat angår. BVH er vassere på det meste i starten, og knappe 4 minutter er spilt før de tar en 1-0 ledelse etter at vi havner et steg bak de fra midten av. Vi klarer aldri å ta de igjen, og de har en fot foran oss på skåringen.

Tett i duellene!

Tett i duellene!

Det som er gledelig å se da, er at vi ikke lar denne kalddusjen ryste oss. Jentene blir stadig bedre etterhvert som omgangen tikker av gårde. Vi blir flinkere på å holde ball langs bakken, og følgelig i laget, og det blir ikke kun forsvar. Det som (foreløpig) mangler er at vi er bedre på den offensive delen av spillet. Spissene får en utakknemlig jobb med å jage ball.
Det hender dog at vi er noen farligheter. Dog skal det sies at det samme gjelder BVH-jentene. Takket være forsvarsfireren ledet av Kristin så klarer vi å holde stand. Den ene gangen rett før pause når de fire gjør en sjelden miss, så er Siri årvåken. Spesielt skal det nevnes at hun rett før pause redder på imponerende vis et bra plassert skudd fra kort hold.
Jeg har sjelden sett makan på reflekser, så jeg bøyer meg i hatten for vår bakerste skanse!

I pausen gjør vi noen bytter. Både i form av nye spillere, såvel som at vi rullerer på hvor jentene spiller på banen. Vi får tidlig bekreftet at Maria er solid som betong i midtstopperduo med kaptein Kristin!

Videre gjør Nina en solid figur både som back og kant. Løpssterk og en ballkontroll som ingen keepere før 2000-tallet har hatt.

Dessverre så gjentar melodien fra 1.omgang seg også etter avspark etter halvtid. Nå går det knapt et minutt før BVH på ganske så likt vis som i starten av kampen, ruller opp et angrep langs kanten. Vi havner på etterskudd, og når ballen kommer fra kanten er en rekke spillere feilplassert, og da ballen blir slått fint foran mål er det ingen som dekker opp BVH sin spiss. Verdens enkleste skåring er et faktum, og vi er 2 mål bak i protokollen.

Men om åpningsmelodien på kampen er like brutalt dårlig som enhver Eurovision låt (men unntak av Israel sitt bidrag i 1979 (som kan sees og nytes her:

https://youtu.be/Q8IDx4Hmzho

, så spiller vi opp til musikk som i alle fall kan regnes som Jahn Teigen kvalitet på 80tallet.

Vi bedrer oss, og vi er tidvis flinke til å holde ball langs bakken. Det at vi forsøker, forsøker og forsøker er musikk i mine ører. Være seg om det er israelsk musikk eller folkekjære Jahn Teigen.

De nye jentene kommer godt fra denne kampen, og de viser det viktigste av alt: Nemlig at vi skal alle dra i samme retning, teamspirit. Eline er naturlig sjef og gir konstruktive beskjeder på midten. Tuva jobber og legger gode pasninger. Henriette stiller opp som forsvar ved behov, og får også gleden av å skåre vårt eneste mål i denne kampen. Angrepet bak målet er også bra, for det starter ved at Elisabeth slår en krosser fra egen halvdel, og den skjærer seg igjennom forsvaret. Der ligger Henriette og lurer offside-fella som en tjuv i nattemørket. Hun får ballen foran seg, og løper fra alt og alle. Hun gir seg selv god tid pga farten, og er iskald som et mafia-offer når hun plasserer ballen bak BVH sin keeper.

Resten av omgang faller i kvalitet fra begge lag, men vi jobber steinhardt i allefall 75 minutter (av 80 mulige).

Det som er positivt fra kampen er at vi blir bedre på å bruke hverandre som pasningsalternativer, at vi jobber sedvanlig både når vi har ball og når vi ikke har. Videre ser jeg forbedring i bruk av kanter og hvordan spilleforståelsen som lag er.

Det vi kan bli bedre på er kommunikasjon, avslutninger og ikke minst at vi slutter å leke det greske finansdepartementet i gavmildet når omgangen sparkes i gang!
Nå skal vi ha to gode treningsuker, så gleder vi oss til seriestart 6 mai borte mot ØHIL