J19 Bredde: Fin, men hektisk første dag i Paris

Vi er vel i havn med dag 1, av 4, i en av Europas fineste byer, Paris.

Vi ankom i går kveld, og pga sen landing så var vi kun i nærområdet rundt der vi bodde denne kvelden (18 distriktet, nær Sacre Cæur)

I dag så startet vi tidlig, til tross for at vi koste oss sent med middag ute i går. Målet for dagen var «basic» bysightseeing, og rosinen i pølsa var kampen PSG-Reims (med Zlatan i spissen) på kveldstid.

Vi starter med å se vakre Sacre Cæur, som ligger en liten gåtur fra der vi bor. Ulempen var at den ligger på en bakketopp, som for enkelte, vel egentlig bare undertegnede betydde å gå opp, opp og opp. Nærmere himmelriket har man vel aldri vært.  Men utsikten derfra er brilliant, og kirken i seg selv er også fin.

Morgen ble til formiddag, og vi tok Metro mot sentrum. Eiffeltårnet var nummer 1 på lista, og vi slapp kø til tross for en del folk. Her snakker vi virkelig utsikt, og også en del vind. Etter å ha gått lei sur trekk, så tok vi heis ned igjen. Delte oss i mindre grupper og spiste lunsj langs Seinen.

Ikke alle var med helt til topps av "Le Tour Eiffel". Her var det kalde gufs

Ikke alle var med helt til topps av «Le Tour Eiffel». Her var det kalde gufs

Så, vi hadde god tid når vi samles igjen for å se Zlatan, Di Maria og resten av gjengen som utgjør (kjøpe-)laget Paris Saint Germain. Motstanderen var stakkars lille Reims. Et lag vi ikke visste engang om var en egen by. Det vi visste om, og kjente til, var våre egne forventninger.

Ferden går med tog mot Stade de France…. men vent nå litt. Når vi er på toget nordover i byen, hva står det på billettene?  Skulle de spille på Frankrike sin nasjonalanlegg? (Slik Vålerenga spiller på Ullevaal).  OPS!!!  Nope,…  Massimo surret, og god tid ble til knapp tid.

Vi kaster oss nesten av toget, må snu nesen sørover igjen. Parc de Princes er jo deres arena. Amatørmessig av meg, men jentene tok det med sporty humør.

Vi ankommer litt ut i kampen, men vi rekker å se en fullsatt stadion og vi ble flyttet på til tross for setereservasjoner. Dog fikk vi oppleve Zlatan-mål, god stemning og jentene tok en haug selfier. 4-1 ble det til hjemmelaget, og vi fikk en solid dose av å se kamp på stor stadion.

Mange smil og stor opplevelse på PSG-Reims

Mange smil og stor opplevelse på PSG-Reims

Kvelden ble tilbrakt tilbake i området rundt Sacre Cæur, og min skam over å ha blingset ble mindre for hver snegle vi spiste og vårmørket la seg ned som et fint teppe mens latteren satt løst i samtalene rundt 16 mannsbordet.

Jenter Bredde

I skrivende stund (kl 0330), så har alle lagt seg for lengst. Er bare undertegnede som sto opp igjen for siste valgnytt fra USA. I dag (eller i morgen) så går ferden til EuroDisney etter jentenes eget ønske. Så noe mer bysightseeing på kvelden.

Mens karusellene ruller rundt, musikken er høy og sukkerspinn-produksjonen er høy, så nullstiller jeg meg selv som reiseleder etter min «stadion-feil», våkenatt med nok et «Trump-mareritt» og etter en og annen snegle.

 

Massimo og jentene har det fint 😉