Jr5: Det nærmer seg gull i høstjakta

Bærum Jr5- Røa Jr 2 —- 5-2 (1-0)

Vi er kretsens eneste 5.lag og ut i fra det så skulle man tro at vi ville befinne oss på «70.000 favners dyp». I stedet for så er vi på 1.plass og der har vi tenkt å bli! Med tre runder igjen trenger vi kun 4 poeng for å være helt sikre på «gull». Det er vel knapt nok noe diplom i premie, for det å vinne 4 div er definisjonen av at ikke alt som glitrer er gull.

Det var noen ledige plasser på tribunen ved avspark. Trur faktisk det var færre grader enn tilskuere – og det var ikke mange på å se på setene.

Så til kampen:

Et forsterket Røa bøy på utfordringer

Vi kom til kunstgresset 30 min før, mens Røa noe motvillig forlot garderoben med 20 minutter igjen. Om ikke dårlig oppvarmingsrutiner tilsier breddeball, så vet ikke jeg hva som gjør.

Røa hadde forsterket laget med spillere fra sitt 1.lag. Hva annet skal jeg finne ut av kl 0215 natt til tirsdag enn å sammenligne lag? Guvenørvalget i NJ og VA er egentlig ikke så spennende om man baserer seg på forhåndsstemmene (spoiler: Murphy i NJ og McAuliffe i VA blir valgt om to uker).

Uansett en velkommen utfordring, da vi egentlig burde spilt på høyere nivå. Innledningsvis så er gutta fra beste postnummer på vestkanten så absolutt med. Det som skal vise seg å være hovedgrunnen mellom lagene er i hovedsak det defensive.

Godt å ha med Rudolfsen på kamp igjen

Røa er frempå, men fra egen 16meter og bak så er vi like tett som en viss mur en viss tidligere president ønsker seg på sørsiden av grensa.

Så er det klart at vi offensivt har fyrverkeri i en rekke spillere. Når de i tillegg spiller sammen, ja da er det nyttårskonsert, Superbowl og landstreff i Stavanger i en og samme happening.

Det blir dog med ett mål før vi går inn i klubbhuset til pause.

Godkjent 1.omgang- enda bedre i 2.omgang

Leave no doubt-talen fra den fantastiske filmen «Remember The Titans». Vel verdt å se HELE filmen.

Vi har i alle fall samme innstilling fra første spark på ballen i de siste 45 minuttene. Man trenger nok ikke en jurist med møterett for Høyesterett for å påstå at vi var noe bedre enn Røa (etter hvert) i 1.omgang. Basert på alle statistikker fra 2.omgang kan selv en ordblind bondetamp fra Elverum føre den saken med overbevisning.

Selv om det tar litt tid før vi får målene, så tydet alt spill innledningsvis at vi ville det her mer. Raske kombinasjoner og pasninger med høy kvalitet fører til store sjanser. Stundom kommer også målene. Vi leder 3-0 før Røa får sitt første.

Thomas U på løp.

Et lite lys av håp er tent hos gjestene, men vi kaster isvann på det enslige lyset når vi skårer 4-1 kun minutter etterpå. Nå merker spillerne på begge lag at det å skippe jogg har sin pris. Altså det byttes spillere inn og ut med stor hyppighet. Det er sikkert slitsomt å spille (mot oss), samtidig er det nok ikke noe gøy å sitte på benken å bli en ispinne heller. Veddemål om hvem som blir syk er plassert!

Plassere gjør vi også når vi setter 5-1. Nå gleder folk seg mer til «taco-banketten» i klubbhuset enn de siste minuttene av kampen. For drama blir det ikke selv om Røa skårer helt på tampen. For det brenner ikke.

Tacolefse etter kamp var populært

Summa Summarum:

Vi er påskrudd fra start og spiller fin fotball. Etter hvert kommer sjanse på sjanse- større og større. Selv om det tar noe tid før vi får belønning for bra spill. Når først 1-0 kom, så ser vi oss ikke tilbake. Etter pause er vi klart best og da kommer målene like hyppig som trekkfuglene i nærområdet. Vi vinner 5-2, mens fuglene flyr sydover.

Jeg vil si tross alt jeg misunner fuglene mest.

Kampens tre stjerner:

*** Bukse-Alf: I sedvanlig antrekk leker han med folk. Han troller på fotballbanen.

** Jonathan. Viktige redninger når kampen er fastlåst på 1-0. Flere gode parader.

* Hjørnevik. Som fant ballen over gjerdet! Takk skarru ha.