JR4: Sterk laginnsats og disiplin var oppskrift i seieren mot Asker

Bærum JR 4- Asker JR 3     3-0 (0-0)

Som innflytter fra skogfylket Hedmark og hit til flotteste vestkant, så er jeg ikke helt flasket opp med at vi engang var storebror til Stabæk, så jeg kjenner ikke det rykker i noe følelser når jeg innrømmer vi er lillebror til de. Som dommer har jeg også alltid hatt et godt forhold til våre «Blaa» venner fra landlige Bekkestua.

Derimot når det kommer til Asker. Alltid en rival. Sportslig er det jevnt på de fleste nivåer, men de har alltid irritert meg når det kommer til referater fra kamper (riktignok fra SATS-lag, da de ikke gjør det på breddenivå. Uvisst av hvilken grunn). De står ikke tilbake for Pravda under Stalin, eller Rodong Sinmun fra Nord-Korea.

Alltid er det andre sin skyld, om tapet er marginalt eller klart. Nedrykk eller nedtur. Alltid noen andre sin feil. Vi derimot kom fra en Fossumkamp der JEG kostet laget seieren med dårlig coaching!  Er det så vanskelig å innrømme slikt Asker?

Så foran denne kampen hadde jeg vært innom skrivebordet, meditasjonsputen og hatt samtale med faglige sterkere folk enn undertegnende. Alt for å lære for å utvikle.

Fokuset før kampen lå i at vi måtte holde både ball og roen. Fra tidligere erfaring så har Asker oftere trenere som klikker på dommere, og jeg husker tilbake til den kampen der de fikk TO spillere utvist samtidig i tillegg til trener for munnbruk. Så vi skulle i alle fall ikke være med de på en slik kamp.

Tidlig skal det vise seg at vi kommer godt i gang. Vi vinner dueller og på brukbart vis holder vi ball i laget. Samtidig er så absolutt Asker med i kampen. Det er helt fair å si det er noe avventende, men jevnt det første kvarteret. Tidvis er de vi som skaper farligheter, men ikke farlig nok til at vi kan få flyttet en gul kule på kuleramma. Almost, but no sigar!

Tett og intensivt. Både på bane og benk

Tett og intensivt. Både på bane og benk

Hele omgangen har denne melodien. Frem og tilbake. Kryss og tvers. Begge lag har fine kombinasjoner og godt oppbygde angrep. Det som skaper en god følelse for at det allikevel ender godt er at vi er farligere i «boksen» enn de stripete fra Norges største Høyre-kommune. Pluss:

Ja, som innledningen legger opp til. De har ofte fokus på dommer. Fra benk og bane. Det er ofte tilrop. Som oftest for mindre avgjørende ting. Så både trener og kaptein får henholdsvis tilsnakk og gult kort. Sistemann er faktisk nære det røde (ifølge dommer etter kampen) da han ikke begrenset seg til tross for GK og muntlig advarsel.

Askerkampen3

Heldigvis var dagens gode dommer tøff nok til å forsøke diplomatiets vei! Jeg vil helst spille 11 mot 11. Om enn marginalt, så ble det heldigvis slik.

De mistet fokus noe, vi tok over. Men vi klarte ikke å utnytte det vi skaper. Så det står seg med 0-0 til pause.

 

Fordi det meste funker og magefølelsen er god, så gjøres det ikke mange forandringer. Ingen av taktisk sort, men noen nye krefter kommer innpå. Det som jeg trodde ble nøkkelen var todelt: 1) sette mulighetene og 2) holde roen som en Zen-munk i Tibet.

Vi klarte heldigvis begge i 2.omgang!

Starten er jevn, ballen er på begge sider av banen. Vi fortsetter å brenne muligheter, mens Asker ikke finner ut av vår forsvarsmur som holder stand. Følelsen var fortsatt god og blir enda bedre når Martinius skårer på en lur frisparkvariant i det 65.minutt. Ballen blir plassert nede i høyre hjørne for keeper, og endelig GUL jubel!

Ballfordeler og defensiv kjempe: Martinius

Ballfordeler og defensiv kjempe: Martinius

Nå begynner Asker for alvor å gå lei, og roper på justismord for alt og på alle! Dems mangel på fokus er en ekstra livbøye for oss, og vi takker så pent. Iversen byr opp til dans, og skårer på halvvolley fra 16meter etter at Mats flikker ballen til han. Den skrur i samme hjørne som der Martinius lagde brennmerke ved vår 1-0 skåring. Nå er ledelsen doblet.

Iversen vinner duellen.... hvor havner ballen?

Iversen vinner duellen…. hvor havner ballen?

I MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLL!!

I MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLL!!

Det stopper ikke der, etter innlegget fra Gianni så viser Iversen at han behersker kunsten å fly. Han rager høyest, og han med en kontrollert heading sette inn 3-0 og dermed bolte igjen Asker-kisten.

Her fyrer Iversen av.... ballen har fin retning.

Her fyrer Iversen av…. ballen har fin retning.

Så avgjort fin retning, 3-0 til oss!!

Så avgjort fin retning, 3-0 til oss!!

Kampen kontrolleres inn, og akkurat det med kontroll er det jeg er mest fornøyd med i denne kampen. Til tross for en god motstander, krig om tabellposisjon og forsøk på å fyre opp stemning fra Asker-benken, så klarer vi å holde fokus på arbeidsoppgavene. Det er hovedforskjellen mellom lagene i dag, som igjen betyr at vinner kampen og øker forspranget med 3 poeng til.

Da kan «Bærum Bærum» runge over speakeranlegget for kvelden! Takk til Knut for bilder og Johan for speakertjeneste. Er moro med opplegg på kampene! Så håper jeg Asker kan matche det når vi kommer til Borgen på høsten.

Takk for kampen til dagens gode dommer, og til Asker!

Takk for kampen til dagens gode dommer, og til Asker!