Jr4: Langt og seint, men godt oppsummerer kvelden

Nesodden Jr3-Bærum Jr4   1-3 (1-2)

Det er jo sjarmerende og breddeaktig når man spiller sent på kvelden mellom «bakkar og berg ut me Havet». Vi kjørte i «Postmann Pat-landskap», men kom frem i god tid takket være en nevrotisk planlegging av undertegnede.

Været spilte på lag med oss, og jamenn var det en Kiwi kun minutter unna banen. Så solo til meg og bananer til gutta ble ordnet. Vi ble varmt tatt imot av hyggelige Nesodden og «jaggu» var det nok ca 20 grader når vi ankom også.

En liten tellefeil hos undertegnede gjorde det til at vi gikk fra krisemaksimering til overflod. Så beklager det ble knapt med spilletid på noen. Jeg forsøkte å sjonglere resultat og spilletid. Min feil gutta!

Ikke god nok jobb i dag…Sitter nok utrygt i stolen nå (og ikke bare pga vekta 😛

Om selve kampen så byr Nesodden opp til dans. Vi husker jo at det ikke lett sist, men denne gang så ga de oss trøbbel innledningsvis. De tar sågar ledelsen 1-0!  Nå var det slutt på varm velkomst.

Er jo egentlig godt slikt skjer, for vi trenger å få jevne kamper og virkelig kjenne at vi må jobbe for det!

 

                                                                     Gledelig å se deres innstilling!

 

Gutta mottok første slag i fleisen, men så reiste vi oss og ga juling tilbake. Vi har en rekke muligheter og blir nok snytt for 2 straffer. Allikevel går vi aldri sur, og det er jeg trygg på at bidrar til at vi gradvis tar over. Tålmodighet er en dyd har mang en klokere hoder enn meg sagt gjennom historien, og det viser seg nok en gang å være sant.

Så til slutt så fikk vi ketsjup ut av flaska!  For på vår «ente» mulighet så blir det illustrerende nok et selvmål som fører til at vi utligner. Da hører vi at det betyr noe! PP/PT høres med «ja…digg. Cmon gutta«. Jeg liker lidenskap og dere gir meg 100 %! Så fra da av er jeg trygg på gevinst og en morsommere tur hjem.

Troen blir sementert i klokkeklar fanatiske «isme» når Martin W skårer på gjennombrudd kun minuttet etterpå. 0-1 og manglende uttelling er snudd på den tiden jeg bruker på å drikke en halv solo. Vi går til pause med 2-1.

 

                                                          Det fine med borteturer er…

 

Selv om resultatet er jevnt, så er vi kort sagt i realiteten aldri trua. Defensivt har vi god kontroll med vår eminente 4`er. For å si det på vår keepers morsmål «es hilft, Julian als Hüter zu haben«. Fritt etter google translate.

Det eneste som holder Nesodden i kampen er en særs offensiv keeper som redder alle en mot en mulighetene vi får i bakrom. Så om man er litt engstelig anlagt så er det jo fortsatt græt og tenners gnissel.

Heldigvis så bidrar Westrum med noe reseptfritt for nervene når han hamrer inn 3-1 etter at PP/PT blir meid ned ved 17meter.

Vi har ca 25 minutter igjen, og vi bytter, bytter og ja….du gjetta det… bytter enda mer.  Forsøker å holde alle varme med å få de inn på banen.

Det skjer ikke så fryktelig mye mer spennende. Jeg er tom for solo, og jeg setter meg ned for en prat med Nesodden-foreldre. Om batteriet på måltavla (som ikke fantes) hadde død ut, så hadde det vært likegreit. For det blir ikke flere mål. 3-1 til oss.

Så ble det mørkt

La oss runde av dette referatet med å skryte av Nesodden. Kanskje ikke som sted (ga meg brutale flashback til hjemstedet mitt Elverum), men folka som bor på halvøya!  Vi ble godt tatt imot, lokal ungdom lager fin ramme med ironiske heiarop og foreldrene har sunn innstilling til aktiviteten som bedrives utpå den litt slitne kunstmatta!

Jeg håper de plukker noen seiere på høsten, skal følge med på de og det og tror med spillet de viste i dag at det er fullt ut mulig!

Og ja…som overskriften på avsnittet gir hint om. Det er mye leit med å reise langt og sent. En fordel finnes dog:

Gode samtaler i bilen på vei hjem. I vår bil ble alt fra tidligere turer til kommende snakket om. Samtidig var vi innom Teresa May, Brexit, kjemi, privatgymnas, rare lærere og Melodi Grand Prix.

 

Kampens tre stjerner:

*** Westrum.  Avgjørende faktoren. To mål. Nå kan du feire med å jobbe resten av uka 😉

** Hele forsvaret!  Igjen. Vi er solide bak der. ALLE mann.

*PP. Strør pasninger og leser spillet godt. En slags breddefotballens-svar på Hugo Vetlesen uten muskler!