JR4: Har vi alle inhalert norsk astmamedisin?

Bærum JR4. Stabæk JR 3   14-0  (6-0)

Jeg vil åpne innlegget med å gi honnør til Stabæk!  Ikke fordi de ga oss motstand, men fordi de beholdt disiplinen og gjorde dette til en fair kamp uten kort! Det er lett i slike kampen å gi faen, lage alternative veddemål med lagkamerater (typ «beste takling, skade» etc). Pizza er bestilt til dere til kveldens kamp.

Høyt gress, ispose og vond ankel. Velkommen til kamp på Kalvøya!

Høyt gress, ispose og vond ankel. Velkommen til kamp på Kalvøya!

Det kommer ikke noen detaljert beskrivelse av alle mål her, da vil dere kjære lesere ende opp med å lese noe på lengde med «Kristin Lavransdatter» av Undset, eller fire sider med beskrivelse av et enkelt toalettbesøk som i «Idioten» av Dostoyevsky.

Derimot kommer en kampbeskrivelse, noen sideblikk og noen tanker om tiden fremover.

Vi møter i sedvane 5-15 minutter for sent! Lukten av breddefotball. Allikevel har vi god tid, og i alle fall bedre enn våre venner som bor på landsbygda Stabæk og omegn. Vi deler noen tanker om kampen, rører på kroppen og har rukket å markere 11er banen før vi ser motstander varmer opp.

Dommeren uteblir, så alle på Kalvøya venter på han, Venter og venter. Til slutt går vi lei, så undertegnende låner noen klær og stiller opp. Kampen starter med at Stabæk tar avspark. Det er uvant for lagene å spille på høyt gress, så det er frem og tilbake. Fem minutter ut i kampen kommer dagens dommer ned bakken. Så vi stopper opp, lar han ta over og jeg står på siden i grillklær a la 1980 (da Johnny Logan vant MGP for første gang?).

Nå tar vi også totalt over. Det går raskt og Stabæk henger ikke med. Spesielt på kantene er vi gode. Så muligheter skapes, og i et såpass stort antall at etter ca 15 spilte, så er stillingen 3-0. Vi har kampen under kontroll.

Vi var gode på kanten. (Derimot litt uheldig med timingen på bildet )

Vi var gode på kanten. (Derimot litt uheldig med timingen på bildet )

Noen bytter gjøres, men omgangen ut er vi tro mot vår 4-2-3-1. Det ender med 6-0 når det er pause. En rekke folk har skårt på ulikt vis. Det er gledelig, men samtidig blir vi ikke utfordret i denne kampen. Så vi lar både hummer og kaviar ligge urørt til en senere anledning.

Flere kommer på til 2.omgang. Det blir rikelig med spilletid på folk. Vi legger om til 4-3-3, og etter hvert 3-4-3. Vi tar initiativet fra første spark, og setter inn mål på mål. Hodet, dødball, lagspill, enkeltmannsprestasjon.

Det begynner å mørkne, så vår eneste vage bekymring er om kampen må stoppes før tiden. Ikke fordi det betyr noe om det ender 12,13 eller 14-0. Men fordi teknisk sett er vi arrangør og vi kan tape 0-3 fordi vi ikke oppfyller kravene om bane fra kretsen.

Vi ble redd for at sola forsvant. Så pausen ble kort.

Vi ble redd for at sola forsvant. Her er det for mye skygge, så pausen ble kort.

Dog skal det mye til at noen ville tatt seg bryet med papirarbeidet det ville medført, så frykten for det er omtrent som om det skulle vise seg at Johan Olav Koss og Co IKKE var dopa under «Lillyhammer»-OL i 94. Slagordet for OL var vel»  Vi har alle astma» !

Så også de gulkledde her i dag. Vi ender opp med å vinne 14-0. Det kunne, burde, skulle vært mer, men jeg mister ikke nattesøvnen av den grunn (timer med intens coladrikking derimot). Slike kamper er fine å få en sjelden gang, for man kan teste ut, senke skuldrene, og spare spillere. Det kommer flere kamper og slag som skal utkjempes.

Så ja. Vi vant igjen (12 strake), trenger kun en seier på fire kamper for å være garantert seriegull. Antagelig holder et poeng. Vårt mål er å gå ubeseira igjennom serien nå. Vi har vært gode i alle kamper, minus en (ØHIL).

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=148387

Dagens mål kom ved: Ivers 4, Øyvind 3, Gianni 2, Bo 2, Thomas 1, Ludo 1, Siljan 1. .

I tillegg så får Tom fra gutter 2000 sin debut med oss. Han spiller siste halvtimen, og klarer seg bra i en litt uvant backrolle. Dessverre får han ikke vist frem sin spesialitet: taklinger det lukter svidd av.  Videre blir han sjelden utfordret defensivt, men han er fint oppe og bryter ballbanen ved en tre-fire anledninger. I tillegg så er han et pasningsalternativ ved flere tilfeller. Det ble til og med en assist, så tommel opp! Flere kamper kommer!

Tom er happy foran sin debut på junior! (Så får taklingen heller komme i neste kamp)

Tom er happy foran sin debut på junior!
(Så får taklingen heller komme i neste kamp)

Nå venter Asker borte neste søndag kl 2015. Poeng der, så er saken hummer, kaviar og alkoholfri champagne!