JR4: Fortjent tap mot Asker

Asker JR 3- Bærum JR 4   2-1  (1-0)

Vi kunne vunnet serien med seier her. Hadde vi fått et poeng så hadde vi hektet av Asker i kampen om gull (kun Nesøya ville vært en konkurrent fremover). Det skjedde ikke, vår rekke på 12 kamper med seier fikk en brå slutt.

La det være sagt tydelig og klart: Vi tapte fortjent!

Da har vi allerede gjort noe som Asker Fotball (uansett nivå) ikke klarer, nemlig å innrømme nederlag basert på mangel på egne ferdigheter. Verken dommeren, banen, være, vind eller Nixon sin økonomiske politikk var et hinder for oss i dag! Kun oss selv.

Derimot skal vi ikke grave oss ned, for om dette er bunnivået vårt, så vil vi vinne i alle fall en av de tre siste kampene som da holder for sesongens mål:  Vinne serien!  Tallenes tale er enkel slik sett.

Om selve kampen kan man skrive en torarull eller to om. Så jeg lader blekkpennen og skribler i vei:

Vi ankommer i god tid til Borgen. En bane som ikke står tilbake for noe biljardbord i verden! Mens vi tilbyr Sandvika Stadion til våre breddegutter, så mener tydeligvis Asker Fotball at breddefotballen i Asker ikke fortjener tilsvarende i sin klubb (ingen kamp på Føyka ifølge fotball.no den dagen). Ulike klubber, forskjellige visjoner for breddefotball!

Vi pusser biljardkøen, strammer sløyfen og gjør oss klare til kamp. Ting føles rett der og da. Benken er ikke så svær som den pleier, men det er selvvalgt for anledningen. Kvaliteten er det ikke noe å si på. Vi kunne nærmest slått hvilken som helst «Sunday League» klubb med våre egne gule her i dag.

Ballfordeler og defensiv kjempe: Martinius

Ballfordeler og defensiv kjempe: Martinius

Fra avspark så er begge lag avventende. I den grad noen får til noe, så er det Asker. I sine elegante stripedrakter så er de noe bedre med ball og valg enn hva vi er. Sakte, men sikkert, så fester de grep om kampen. Det de manglet var å skape noe. Det blir en og annen dødball, men vår keeper og bakre firer har kontroll. Dette lignet mer og mer på hjemmekampen vår mot de.

Også fordi det som sist er Asker sine trenere skriker og roper «justismord» på enhver situasjon som ikke er soleklar. Alt under 20-80 ropes det, vinkes det og skapes det rabalder om. Sånn sett burde kanskje hjemmelaget heller spilt i en fotballiga styrt av president Karimov. Vi derimot har dannelse og lar dommeren dømme.

Derimot til forskjell fra vårkampen så tar Asker ledelsen denne gang. Fortjent nok slik de jobbet til seg initiativet i kampen. Dette ble en ny utfordring for oss. Hvordan ville vi svare når vi lå under?

Egentlig en ønskeproblemstilling for en trener i sesongens 13.kamp. At et slikt spørsmål er ubesvart til da. Svaret vi fikk er omtrent som matteprøvene mine på ungdomsskolen. Står til tja +  …

Mats forsøker å skape noe offensivt. Slik han pleier i alle kamper (og på Ios)

Mats forsøker å skape noe offensivt. Slik han pleier i alle kamper (og på Ios)

Det er ingen tvil om at samtlige ville vinne og at vi la ned nok innsats for å få det til. Men et godt Askerlag gir oss en nøtt vi ikke klarte å knekke. Begge lag skaper noe, men intet mer settes i 1.omgang. Vi har vår beste mulighet like før pause når Øyvind kommer fint ned langs kanten. Han skaffer seg fin vinkel, har balanse, men dessverre er avslutning like utenfor høyre stolperot. Dermed pause med 0-1 «underlege».

Er ikke mye jeg føler kan gjøres i pausen. En bedre trener hadde nok enten funnet opp kruttet, eller skjenket de fulle. Men jeg er verken Alfred Nobel eller Brian Clough. Så gutta er «stucked» med hva Askergutta kalte «klovneklumpen» på sin Instagram. Lever fint med det, for at jeg har gått opp i vektklassen «klump» er det vel ingen tvil om.

Altså, formasjon og spillere holdes intakt. Håpet lå i at vi skulle få til vårt sedvanlige spill. Et spill som har ført til at vi har fire matchballer i kampen om seriegull. Bortimot det eneste jeg sa i pausen var at dere må tro på dere selv og få det frem!

Tette dueller!

Tette dueller! Her ved bursdagsbarnet Martninus

 

Det klarte vi ikke. 2.omgang er marginalt verre enn 1.omgangen. Vi setter aldri noe preg på den, og Asker øker til 2-0 etter ca 10.minutter spilt. Oppoverbakken ble brattere, hvordan lå det ann med kreftene? Hva med den mentale biten?

De svarene jeg får her er det positive jeg tar med fra kampen. For vi er ikke et lag som sutrer, skylder på hverandre eller mister «gutsen». Vi forsøker, skaper noe og skaper spenning etter hvert når Gianni setter inn 1-2 reduseringen med rundt 20 minutter igjen å spille. Vi sprudlet ikke som Israels eget «Iron Dome», men der og da så viste vi at vi i alle fall ikke vil gå ned uten en reell fight.

Tobias steppet inn som midtstopper i dag: Med bravur!

Tobias steppet inn som midtstopper i dag: Med bravur!

Et poeng ville som nevnt gjort sitt til at Asker ikke kunne tatt oss igjen på tabellen. Så det kan vise seg gull verdt (spesielt fordi Asker har lettere program igjen enn oss). Dessverre gikk det ikke slik, for når dommeren blåser av kampen så er det fortsatt 2-1 til Asker. Vi møter et godt lag, får en tøff kamp og er i dag ikke bedre enn de. Så gratulerer til Asker, og takk for en spennende kamp. Derimot får vi Gule håpe at serieavslutningen ikke blir så spennende fremover. Vår neste matchball er hjemme mot Øvrevoll/Hosle på søndag (selvsagt på Stadion). Et lag vi slet mot forrige gang, så vi må nullstille, stå samlet og jobbe for 3 poeng!

Til slutt så kommer det en ny «spalte» i referatet. Dagens små tanker, og liker og ikke liker.

5 positive:

1. Vi sto samlet uten å spre negativ energi til tross for at vi lå under og til slutt tapte kampen.

2. Johannes sto frem som kaptein med tæl, defensive løp og innsats. Nå er listen lagt ut året!

3. Ludo sine råd på sidelinja underveis. En spillende trener, og kommende manager for Barnet om 3-4 år? Man kan vel drømme?

4. At Martinius brukte deler av 18-års dagen sin på oss! Synd vi ikke fikk gitt deg gull og champis i gave nå.

5. GIANNI!  Vår alles «fratelli» spilte sin siste kamp for oss. Nå går turen til Tyskland. Du er en god spiller, men mest av alt (og jeg vet jeg snakker for alle på laget) når jeg sier : Vi alle setter så innmari pris på dine holdninger, åpenhet og positive ånd! Laget skal vinne serien for deg!

5 negative:

  1. At vi ikke fikk til vårt spill er soleklar nummer en. Det ble mye mos, mæl og løp.
  2. At jeg ikke kom presis. Dårlig av meg. Penger til en ikke-opprettet botkasse neste gang
  3. At jeg ikke følte jeg fikk tatt grep underveis. Fant ingen medisin mot et godt Asker.
  4. Tapet selvsagt. Samtidig kan vi revansje oss i neste hjemmekamp, med speaker, champis på kjøl, musikk og overraskelser!
  5. Kommer ikke utenom Asker Fotball. Det starter med trenere som på BREDDE-nivå er dårlige forbilder for ungdom ved å være negative mot dommer. Fortsetter med at de stiller med et biljardbord av en bane, når bedre alternativ er ledig for kamp. Videre at det ikke finnes garderobe eller do til verken oss eller dommer. Det lukter veldig dårlig bokstavelig talt om det er slike vilkår dere vil at breddefotballen skal ha.