JR4: Everybody board the «Soultrain»…Nå svinger det!

Stabæk 3- Bærum Jr 4   0-7  (0-3)

Vi har hatt en fin sesongstart, der alle nysigneringene har visst seg å være verdt overgangen på det kaffefilteret de signerte overgangen på!  Det er fin colombiansk kaffe, og ikke av den hvite pulversorten 😛

Så sett på denne godbiten og dans dere igjennom følgende ferske nyhetsbulletin:

Det er fortsatt vårmørke når våre kamper sparkes i gang. Men i fint flomlys på en frodig kunstgressbane så starter vi med ballen. Den beholder vi stort sett, og før klokka har tikket så mange runder rundt minuttviseren, så leder vi 2-0.  Det er to fine angrep, og det starter med at vi bryter ballen på offensiv halvdel. Hellan og Kristian står bak de to første målene.

Action nær benken

Action nær benken

Etter dette så har vi satt agendaen for kampen. Bærum-Stabæk er alltid noe ekstra, vi er fra storbyen Sandvika og vi vil vise bøndene fra bygda at vi er bedre, større, at rådhuset ligger hos oss, og ikke minst:  McDonalds lever i beste velgående i Sandvika, mens filialen på Bekkestua har blitt lagt ned!

Vi er bedre med ball, bevegelsene sitter om 80-talls idolet Samantha Fox skulle ledet an allsang med dans. Det er høyre, høyre, venstre, frem og tilbake. Ballen er som en kule i et Pinball-spill.

Det som mangler er skåringene. Det skapes sjanser på løpende bånd, men vi brenner på det meste. Etter hvert så begynte vi på benken å lure om det var en Donald Trump-aktig mur foran «de blaa» sitt mål.

Smarte hoder vil vel ha det til at det er usannsynlig at Trump blir valgt, og enda mindre at han ville fått igjennom noe av sin politikk i kongressen, til tross for at med en Trump-seier ville republikanerne også ha beholdt flertall i både «hus» og Senat.

Også denne sene søndagskveld så seier «fornuften». Det vil si, det laget som udiskutabelt er best forblir best. Vi går opp til 3-0 med ca 10 minutter igjen. På en dødball blir ball flikket inn i møljen av mennesker. Observante hoder skal ha det til at Kristian Berg Finland hadde siste touch før ballen passerer krittlinja.

Stabæk viste god sportsmanship! Takk til kapteinen som viser klasse!

Stabæk viste god sportsmanship! Takk til kapteinen som viser klasse!

I pausen så må vi gjøre noen bytter. Sentrale Ivers og Hellan er ute for resten av kampen med skader, og benken tynnes ut som brusen i en McDonalds-dispenser. Vi leder 3-0 og praten går ut på å unngå å gjøre personlige feil. Spill safe om du er i tvil, eller som Samantha Fox sin rake motsetning, førstedame Nancy Reagan sa til amerikansk ungdom på 80-tallet «just say NO».

Hvis du var en nøytral tilskuer og brukte søndagskvelden på denne kampen, så har du kastet bort tiden din. For vi dreper det evt av gnist «de blaa bondegutta» hadde med seg fra pausen, når vi banker inn både 4 og 5-0 etter kun 2 spilte minutter i 2.omgang. Resten av kvelden ville du fått mer ut av å se på «Urix» på nett-tv med Bjørn Hansen.

Det er en god halvtime igjen, og spillet utover nå er solid nok. Mange lag kan ha lett for å miste fokus, men jeg føler vi holdt lagspillet intakt. Det er en rekke fine kombinasjoner, og kun (banens beste) Stabæk sin keeper holder sitt lag under tosifret.

Vi fikk stadig flere skader, og her sjekker "Colonel Sanders" ut siste skade på nært hold

Vi fikk stadig flere skader, og her sjekker «Colonel Sanders» ut siste skade på nært hold

Vi rekker å skåre to mål til, begge etter fint lagspill. På benken så synes de skada innbytterne det er for kaldt, og spør pent om å få reise hjem. På en slik dag er alt ok, og jeg håper bare de fikk med seg en tex-burger på veien hjem.

For både de burgerne og denne kampen sett under ett er en godbit!  Spesielt vil jeg trekke frem at samtlige spilte på lag, kampen igjennom. Når det kommer til «skills», så hadde en FIFA-versjon av Øyvind Løkholm hatt 98 i pace, 97 i dribling, og 99 i «smartness». Kampen din står til det folk på 50-tallet kalte «laud» og du får en velfortjent pose med farga sukkerblanding som påskjønnelse.

Det er dumt å kjøpe kamera på markedet i Mumbasa ;)

Det er dumt å kjøpe kamera på markedet i Mumbasa 😉

Akkurat nå så er vi i flytsonen, gutta blir mer samspilte og når Erna samtidig sprøyter inn 13 milliarder i klimaforliket så kan vi danse oss igjennom en mandag som er fri for «blåfølelse»

Det handler ikke om og delta, men og se bra ut når du vinner!