JR4: Erkeamerikansk, Orrin Hatch, speaker Paul Ryan sitt kontor og shopping

Siden sist kjære lesere så har det godt to dager. Det betyr en masse nye inntrykk, historier og såre bein. Både i joggesko og med pensko.

I går så dro vi tidlig av sted for å se baseball mellom hjemmelaget Nationals og bortelaget Braves. Det var vel stort sett det gutta visste om baseball. Vi ankommer i god tid, og for tidlig erfare at amerikanerne kan lage show. Live musikk, grill, is, maskoter og masse «stands» ventet når vi kom inn på stadionområdet!

I god tid før kampen så forklarer jeg etter beste evne reglene i baseball. Er i grunn en smule avansert «brennball» som vi alle spilte på løkka i barndommen.

I «fanzone» før kampen

«Honest Abe» er maskoten til Washington Nationals.

Gutta følger ivrig med i starten, men når det blir litt vel mange og lange pauser OG når noen finner ut at det er gratis nett…..da skiftet fokuset fra å se bortover til ned i skjermen for flere.

Allikevel ble det god stemning omkring oss når hjemmelaget vant 6-3…eller var det 6-4.  Ingen husker helt.

På ettermiddagen fikk gutta tid til å oppdage DC selv. Alle ville til Georgetown. En slags Grunerløkka.  Jeg selv måtte en venninne som jeg ikke hadde sett på flere år. Gutta er presise når vi skal møtes, og de kommer samlet.

Kvelden ble rundet av med en dårlig britisk skrekkfilm. Alle fikk sove greit til tross for en farlig elg og noen lokale svenske monstre i filmen.

 

Dag 3 var et av mine høydepunkt. På med finstasen til The Hill. Vi skulle på visitas til Kongressen. Her ventet en privat omvisning og så fikk vi sågar gå forbi kontoret til speaker Paul Ryan, og innpass til selve lokalet der alle kongressrepresentantene møtes. På vår vei dit så dukket også Senator Orrin Hatch opp også. Dessverre ville han ikke stille opp på bilde.

Vi fikk gå veien via speaker Paul Ryan sitt kontor

Gutta lytter via headsett

Omvisningen tok ca 90 minutter, så bar det til kjelleren og lunsj. Her er det mye å velge i. Så vi satt lenge, og enda lengre når vi fant ut vi fikk gratis påfyll

Så tok vi turen på utsiden for å ta det ikoniske breddebildet!  Det er ingen breddelag i klubben som ikke skal fotograferes utenfor Frihetens vugge (ifølge amerikanerne selv).

Utenfor Kongressen