Jr4; Dårlig coaching kostet oss, tilbake til skrivebordet!

Fossum Jr 1 -Bærum Jr 4  3-3  (2-2)

Vi har hatt flyt lenge, og man kan fort havne i feil spor. Man tar for lett på ting. Dagens kamp mot Fossum på bortebane ble et eksempel på dette. For dagens motstander er et lag som spilte fin fotball, og tidvis var bedre enn oss. Ikke noe å legge skjul på det. Men så stilte de med 1.laget sitt også. Det som egentlig skulle være 2.laget hadde de kastet på historiens skraphaug sammen med kommunisme, Ayn Rand og nazisme.

Lagene klare for kamp

Lagene klare for kamp

Vi starter kampen med ball og på beste vis. Klokka har kun tikket en runde rundt sekundviseren før vi skårer vårt første mål. Målet er fint nok, en «stikker» fra 20 meter inn i boksen. Der er målgarantist Iversen og setter inn ledermålet. Så enkelt kan det være. Men samtidig ble målet muligens et dårlig omen for kampen?  Skulle det virkelig være så lett? Da kan vi jo slappe av!

Vel, uansett så utligner Fossum nærmest rett etterpå. Vi er naive ved å drible i forsvarsrekka. så vi serverer dem en gratisgoal. Det er tidlig og alt 1-1 på tavla. Slik fortsetter kampen det første kvarteret.

Litt historisk belastet ordvalg er det vel når jeg sier Gul orden er gjenopprettet igjen når vi med Mats Hellan nok en gang tar ledelsen etter 13 minutter spilt. På corner så går ballen i bue på bakerste, og en enkel «tap-in» fører til ro og orden. I det neste kvarteret er vi nærme ved å øke, for vi spiller bra nok til å gjøre det. Utfordringen vår ble ikke å spille oss til mulighetene, men å sette de!   Det bommes og brennes på et nivå som ville fått kirkebrenneren «Greven» til å sende oss et takkebrev! Fra kort hold, åpent mål og på skudd som keeper så vidt velter seg oppå (han hadde alternativ teknikk for å si det diplomatisk).

Vi hadde føringen utover omgangen.

Vi hadde føringen utover omgangen.

Med siste kvarter igjen, så avtar vårt spill. Det blir mer kjemping og der er Fossum jevngode med oss. De skaper, men vi holder stand. Helt til det er på overtid i 1.omgang. Da oppstår en misforståelse mellom forsvaret og keeper, og de snapper retur for en enkel utligning. Ved avspark blåser dommer for pause, og det kjennes bittert.

Samtidig (som jeg sier i pausen) er vi det noe bedre laget. Det er vi som skaper de største mulighetene. Samtidig som vi gir bort to mål selv. Nå gjelder det å tro og stole på egne ferdigheter.

Det tetnet seg til utover kampen

Det tetnet seg til utover kampen

Som første omgang sluttet, så ble starten på 2.omgang det verste mareritt!  Det er knapt tatt avspark før Fossum tar ledelsen. Det er første gang vi ligger under i år, og nå var jeg spent på hvordan vi ville takle den utfordringen. Skulle vi falle sammen som et korthus, eller reise oss som fugl Phønix

I ettertid ble det vel ingen av delene, men vi var nærmere fugl Phønix enn å ramle sammen. Det starter ikke så oppløftende, for det er jevnspilt etter skåringen. Det er bedre, men ikke bra nok. Gradvis tar det seg opp, sjansene øker i frekvens og vi nærmer oss noe.

SÅ: kommer vi på overgang!  Alt av hurtighet og krefter brukes, vi kommer alene og endelig en god avslutning. 3-3. Gul jubel og fornya tro på seier!

Vi presser Fossum veldig tilbake nå. Vi er i vår beste periode. Det vris, sentres, dribles og skytes. Dessverre så er det alltid «noe» i veien, så ballen finner ikke veien til nettmaskene. Rett før siste fløytestøt så er vi skytes det fra 16meter… keeper har ingen mulighet på å ta den. Vi aner MÅL!…. Nok en gang er det en blåkledd Fossumgutt som står med kroppen i veien. Ballen klareres og dommeren blåser av for slutt.

Kampen får ikke den slutten vi håper på. Det blir verken Hollywood eller Bollywood. Kanskje en rolle i en Vibeke Løkkeberg film?

Det vi kan ta med oss er at vi kommer tilbake utover 2.omgang og er nærmest seieren. Det er også gledelig at kaptein Johannes er så smått tilbake etter skade. Han fikk 20 minutter, og mer blir det vel fremover!

Banens beste var Markus Hui Selmer som knapt gjorde noe feil, og veldig mye bra fra sin backplass!

Banens beste, Markus Hui, fører ballen på elegant vis

Banens beste, Markus Hui, fører ballen på elegant vis

Nå venter seriefinalen mot Asker på torsdag!