JR3: Sterk seier mot meget godt Haslum

Haslum Jr 1- Bærum Jr 3 1-3 (0-1)

Gjengen hadde vel kun 3-4 av 18 kamper i fjorårets 4 div som kan betegnes som utfordrende. I år har vi meldt oss på et nivå opp, og ja: Vi fikk virkelig en kul utfordring av heltente Haslum-gutter!

Noen ex-Bærum, ex-Stabæk og noen trofaste klubbspillere utgjør årets Haslum, og de ga oss virkelig kamp i dag foran rekordmange tilskuere på bredde (tror vi talte 45 stk og 1 meter høye brøytekanter). Moro!

Begge lag skaper store sjanser. Hjemmelaget får til og med straffespark. Til tross for det står det 0-0 etter første 30 minuttene! Vi for vår del kan takke Johan Solberg som har sin hittil beste kamp i Bærummålet. Det er beinparader a la Oliver Kahn. Gang på gang.

dav

Offensivt er vi farlig frempå, og etter å ha gjort litt research på forhånd, så vet vi Haslum stiller med utespiller i mål. Så vi skyter høyt og lavt. Også der er det nok rimelig å anta at vedkommende Haslumspiller (William) har sin beste dag i akkurat den posisjonen!

Justismord anyone, Hoelsaken på nytt

Haslum får en helt korrekt straffe, men de velger «Panenka» som ender med variant med får en til å se dum ut. Så vi puster lettet ut. Noen minutter etterpå er det vår tur til å få straffe… nei vent. Justismord er inn igjen. Norges første skjedde vel i 1903 (Hoel-saken), mens i 2019 så kan vi påberope oss den tvilsomme æren som Norges seneste justismord. For de interesserte så blir Jacob Matre taklet på en måte som ikke er lov i Saudi-Arabia.

Vi rister det av oss, og viser mental styrke. For kun strakser senere så skjer det…

..årets første mål! Angrepet starter med at kaptein Tom dunker den opp, den havner hos Bo i bakrom og han setter like greit Romerikstunnel på keeper. Vakkert og 1-0 til oss frekke gjester.

Det både kunne og burde kommet flere mål, men keeperne er som Patrick Roy og Dominik Hasek i sine glansdager. Da blir det umulig å skåre. For evt blasfemikere som ikke følger NHL: Nevnte personer er topp 5 keepere gjennom tidene i amerikansk hockey!

dav

PauseMat-re….

Vi fyller på med visdom som formasjonsendring. Samtidig så fyller vi på med raske karbo etter at Meny har hatt 10-kronersmarked på Mellombar.

2.omgang er ganske lik 1.omgang. To jevne lag som skaper nok til å skåre. Målet er det eneste som mangler. Klart, vi lever med 1-0 vi. Jo mer tiden går, jo mer satser Haslum med flere folk offensivt.

Det kan lønne seg og er riktig taktikk uansett. I dag så utnytter vi det på overganger med Westrum, nevnte Bo med. flere.

Med kvarteret igjen så trur nok de fleste at vi avgjør når Matre får ett stykk genial pasning fra Bo. Den skjærer seg igjennom alt og da er den i grunn ferdigskårt. 2-0

Haslum står på!

Beundringsverdig nok så gir ikke de rødkledde vertene opp. De kjemper, vinner dueller og spiller mye fin fotball! For vår del så gjør vi som NE Patriots: Tar bort det beste offensive våpenet til motstanderen. Som i dagens kamp er Erik Lekanger. Når det gjøres reduserer vi risikoen for baklengs.

At det allikevel kommer til slutt er rettferdig det, selv om mang en tysk pessimistisk filosof vil hevde at rettferdighet er subjektivt, eller rent ut ikke finnes. Schopenhauer eller Nietzsche noen?

2-1 til oss. Jeg titter nervøst på klokka og den viser at fortsatt så kan alt skje.

Hadde det ikke vært for at vi går direkte i angrep og sender inn knockout-slaget. Jeg predikerer ofte verdien av knallhard jobb (selv om jeg selv lever på burgere og kan knapt gå). Matre tar oppfordringen på strak arm, og han presser keeper til feil. Fra særs kort så sender vi Haslum i «fotballens kanvass». 3-1 er telling til 10 i bokseverden og vi vinner en kamp som virkelig kunne endt med både H, U eller som det gjord, B på kupongen!

Pausemat

Oppsummerings time:

Morsomt med god kamp fra begge lag. Forskjellen lå mest på keepersiden. Var der den ble avgjort. Allikevel skal flere enn Johan ha ros. Vegar Frislie er solid i sin første kamp siden Eidsvoll lagde grunnloven! Videre så er vi trygge med vår defensive firer!

Offensivt skaper vi nok til at vi skulle hatt noen flere. Om det ikke ville seg i dag, så ser vi tydelig at vi senere kan sette 7-8 mål. Det gledes!

Så da er det på tide med kampens tre stjerner og premie på neste trening:

*** Johan A I H S. Gutten med like mange navn som redninger i dag. Fantastiske beinparader, så regner med tilskuerne blir krevd for inngangspenger i ettertid

** Jacob Matre. Nok en solid kamp, viser seg verdifull med å steppe opp som målskårer!

*Bo Baltazar! Som alltid teknisk og leken som Gianfranco Zola selv. To assist og et mål betyr at Sarri tar seg en seierssigg.