JR3: Årsbeste når vi spilte som Oregon i første omgang.

Bærum Jr Bredde- Snarøya Jr  5-1 (4-0)

IMG_0467

Vi har aldri tapt to kamper på rad på tre år, men i dag kunne så absolutt den statistikken ryke. De grønnkledde gutta fra Snarøya lå likt med oss på tabellen, og har vist at de kan spille bra fotball. I utgangspunktet hadde jeg sett for meg en kamp som skulle gå ut på at de har ball, mens vi skulle ligge like tålmodig som gjedda i sivet, for så å hugge til når anledningen byr seg.

Med rundt 20 minutter før kamp, så får jeg lyst på å teste ut noe. I den grad det er mulig å overføre amerikansk fotball «no-huddle» strategi til denne form for fotball. Kort forklart, spille med ekstrem tempo, og alt av dødballer, utspill o.l skal slås umiddelbart. I tillegg skal vi spille ekstremt direkte i lengderetningen.

Vi har spillere med hurtighet som kun står tilbake for middelaldrende lærere som innser at «Polet» stenger om 5 minutter en fredags ettermiddag. Så jeg tenkte at denne form for spillestil kunne passe for oss. På sidelinjen pisket jeg tempo under hele 1.omgang, og guttene fikk ikke mer enn 2 sekunder på å ta et valg. Da kom i så fall «kjeftsmella fra linja»

Engasjert fra sidelinja. Her piskes tempoet opp

Engasjert fra sidelinja. Her piskes tempoet opp

Snarøya starter med kickoff, og vi «blitzer» de som et sinnsvakt offensivt press. Det medfører at vi i løpet av 5 minutter har skapt to store sjanser, da vi vinner ballen omtrent på deres 16meter. Klart, slikt koster krefter. Men vi har folk på laget som er norgesmester i kampsport, D-line spillere og en trener som er NM-mester i inntak av brus. En dødelig kombinasjon fremfor noen!

Det skal gå rundt regna 8 minutter før vi skårer vår første goal. Som det meste annet i 1.omgang så handlet det om tempo. Vi rett og slett løp fra de.

Snarøya blir fraløpt

Snarøya blir fraløpt

Jo mer ut i omgangen vi er, jo mer markant setter vi grep om kampen. Det er både psykisk og fysisk. Når det er spilt ca 30 minutter, så leder vi 3-0. Men da kommer det klare tegn på at Snarøya er slitne, for nå bytter de hyppig. Spillerne står med hoftefeste ikke sett siden sist jeg så en dommer i 4.divisjon, og flere er mer andpusten enn undertegnede når han skal gå fra A til B. De har kort og greit fått seg en knekk.

Vi er raskest og høyest. Her ved Iver

Vi er raskest og høyest. Her ved Iver

 

De siste 15minuttene så er det jo naturlig at vi roer ned. Da har vi bygd opp en trygg 3-0 ledelse. Vi går over til å holde ball i laget, for så å plutselig sette fart med ball i lengderetning. Nokså slitne Snarøyaspillere blir liggende på etterskudd, og de skal nok være glade for at innbyttekvoten her på jr-bredde er mer liberal enn kvoten på vin når man lander på Gardemoen etter en utenlandstur.

Vi rekker å sette inn 4-0 før pause, og det er ingenting å si på det. Man må være Lee Atwater for å klare å forklare dette på noe annet vis enn at vi presterte årsbeste og at taktikken traff 100 %. Vi spilte hurtig, traff på det meste og var steintøffe når vi presset Snarøya.

Tøft, men fair. Her ved Øyvind

Tøft, men fair. Her ved Øyvind

I og pausen er det ikke mye å si, ros og frukt deles ut. Det eneste er at vi gjør en rekke bytter, og snakker om å være smarte i forsvar. Ikke la personlige feil være grunnen til at Snarøya kan skåre.

 

Vi sparker av, og nå faller vi (naturlig nok) noe i prestasjonene. Vi måtte hatt dop-inntaket til en DDR-utøver for å kunne holde oppe slik vi gjorde i 1-omgang. I og med vi ikke ønsker at den Gule ungdommen skal få hjerte på størrelse med en blåhval, så godtar vi på sidelinja at vi roer ned med presset.

Det blir mer jevnt, og Snarøya har flere spillere med gode individuelle ferdigheter. Så nå kommer de mer til utløp, samtidig har vi nok drept deres tro på at de kan komme tilbake. Vi jobber fortsatt steinhardt, og Bendik, Øyvind, Zobeir og Nicklas har fin kontroll bak der. Forsvarslinja vår er like solid som Nordstatene sin på dag 2 og utover under slaget i Gettysburg.

For å si det med Gandalf sine ord: "You shall not pass!"

For å si det med Gandalf sine ord: «You shall not pass!»

Vi er fortsatt det laget med mest muligheter, men vi er litt ineffektive før vi halvveis ut i 2.omgang putter på til 5-0.

kamp2

Vil Snarøya rekke ballen før den krysser linja?

Vil Snarøya rekke ballen før den krysser linja?

Siste innspurt, har man krefter?

Siste innspurt, har man krefter?

 

 

De er hakket for slitne, og det blir 4-0 til oss Gule!

De er hakket for slitne, og det blir 5-0 til oss Gule!

Fra da av så slipper vi trykket på pedalen, og omrokkerer så folk får prøvd seg i nye roller. Her skal det nevnes at kaptein Bendik Hardtvedt er nære en skåring etter ett glimrende innlegg fra kanten. Så fortsatt lever veddemålet om hva som vil skje først: At han skårer, eller at jeg får date på lørdagskvelden.

Kaptein Bendik Hartvedt er nære på

Kaptein Bendik Hartvedt er nære på

På slutten blir vi litt for ivrige offensivt, og ivrigheten vår minner nok mer om ei alenemor i Elverum som har passert 40 år enn om fotballspillere fra Bærum. Det straffer seg, og vi slipper inn et mål. Det er nok det eneste jeg vil rette en pekefinger imot i denne kampen. Er ikke så viktig at et mål kommer imot, men prestasjonen bak den isolerte hendelsen står til stryk.

Oppsummert vil jeg beskrive kampen som om at vi vasket huset skinnende rent, men at vi orket ikke å vaske toalettet på slutten!