Jr2: Nerver, tåke og livsviktige poeng

KFUM Jr2- Bærum Jr 2 — 0-1 (0-0)

Forutsetningen til dagens utsatte kamp var klarere enn synsforholdene underveis, for:

Vi fikk den hjelpen vi kunne håpe på forleden torsdag og med (tre) poeng i kveldens oppgjør så var vi trygge på spill i neste års jr 1 div Oslo!

Derimot var det vanskelig å se når vi ankom Ekeberg. For det minnet om det skotske høylandet en vilkårlig dag når som helst på året. For om ikke poengstrid og nerver var nok, så skulle tåken legge seg som et teppe på en ellers ok bane!

Klar, ferdig…gå?

De kristne fra toppen av Oslo hadde i grunn ikke noe å spille om. Samtidig så kunne de stille med en rekke spillere fra sin sterke junioravdeling, da dette er siste kampen før tåke blir erstattet med -10, snø og vind!

Så vi får ingen drømmeåpning da «Kåffa» er med fra første spark på ballen. Vi så (eller antok) tidlig at KFUM var et lag med mange gode tekniske spillere. De 11 som stilte i rødt-hvit og blått så ut til å ville noe der ute…noe mer enn å kun løpe for å holde varmen i alle fall

For all del, våre ville også mye. For mye kanskje? For det svingte ikke i 3/4 takt. Dvoraks niende symfoni var erstattet med Samuel Barbers «Adagio for Strings«

Dudamel leder med stødig hånd

Sånn sett greit vi ikke så stort i innledningen, for det var visstnok ikke så mye å se. Fra vår plass var det godt med foreldre og ingen hadde vel under 140 i puls underveis. Første kvarteret er det lite å skrive om annet enn å rable ned metaforer fra den vakre verden som er klassisk musikk.

Så etter et akademisk kvarter med lav produksjon så fester vi grep på riktig halvdel. Vi har en ball som smeller i tverra, før vi minutter senere brenner et skudd fra kort hold. Nå stiger kvaliteten og sikten! No livnar det i lundar!

Sett bort fra at det ikke gjør det allikevel! Noe fordi Satans egen årstid er rett rundt hjørnet, noe fordi KFUM kommer tilbake i kampen. Så mine damer og herrer: Vi har en klassisk stillingskrig!

Som står seg 1.omgangen ut. Begge lag kunne skårt, men det er vi som burde ut i fra å ha de største sjansene. Men så er det mye man burde her i livet: de fleste av oss har fortsatt ikke slått plenen, raka løvet, bakt syv slag eller handla julegaver …ennå.

Tett i tett

Gudfaren 3?

2.omgang skal vise seg å være avslutningen på et drama, dog uten at det skjer alt for mye. Akkurat slik som Gudfaren 3 var tannløs sammenlignet med de to foregående mesterverk, slik ble 2.omgangen og!

KFUM starter best, men vi ligger kompakt defensivt og de klarer ikke løse opp forsvarsknuten vår. Tiden tikker av sted, og fra tribunehold begynner diskusjonen om hvorvidt ett poeng også kan holde for spill neste år. Vi er blitt spilt litt vel defensive nå i innledningen.

Midtveis i Gudfaren 3 så trekker jo Michael Corleone seg mer tilbake og overlater imperiet til Vincenzo Corleone. Vi gjør ingen drastiske endringer her i det kalde nord ca 43 år senere, men omgangen svinger oftere enn hva Michael bryter løfter til Kay i den tredje filmen i nevnte mafiaepos. Og vi snakker her om drap på sin bror, utroskap og generell svindel.

Så får dere som ikke har sett filmen leve med at jeg avslører alt. Den har jo «kun» vært på markedet siden jula 1990.

Washington, Franklin, Marshallplanen, Brady og Myrmo – det må en amerikaner til!

Ja, kampen svinger og alle utfall fra tårer, lettelse, til euforisk glede er fortsatt mulige. Så dukker Max Benjamin Myrmo opp. Den amerikanske landslagsspilleren i bandy står frem som en reddende engel slik Marshallplanen reddet Europa etter krigen, og slik BBQ redder meg gang på gang fra å kjenne på depresjonens pinsler!

Skårer man i -30 i Arkhangelsk, så er det å putte en kasse i +2 på Ekeberg ingen sak! Vi tar ledelsen 1-0 når nevnte frelser setter skuddet fra 12-13 meter.

Max har skåra på Ekeberg før- her fra Norway Cup 2019
Ballen kan sees over hodet på Kåffas nr 24.

Dog er det lenge igjen, så vi er verken i mål, hjemme eller på TexBurger ennå.

KFUM spiller med glød og de vil gjerne få noe ut av kampen. De får tidvis til å spille oss lave, men de klarer ikke knekke vårt forsvar og dens organisering. Sett i ettertid er det på dødball de er nærmest.

Vi derimot har nok mindre ballinnehav enn hva vi skulle ønske. Derimot så skaper vi noen skikkelige muligheter 10 minutter før slutt. En går i øverste stolpe, før neste angrep ender med å bli reddet av en skliende forsvarspiller på streken. Så nære, men ingen sigar som de sier «Over There». Like greit, før sigar er usunt for deg!

Dommeren vil ha spillet i gang

Med 5 minutter igjen ligger vi dypere enn Titanic (too soon?). KFUM triller og forsøker å finne det befriende rommet. Vi sier «nein, nein, nein«. Plent nekter de. Så de ender med å slå inn mot Julius S i vårt mål. Han er først ute og snapper innleggene slik en lommetjuv stjal lommeboka mi på Nationaltheateret i går kveld.

Tjuven fikk med seg 400 norske og 5 kinesiske i kontanter pluss et visittkort fra en dyktig tannlege i Roma. Hjemmelaget her derimot endte med å gå målløse av banen. Om noen fikk med seg forkjølelse vites ikke fra skribenthold sent samme natt.

Summa Summarum

Vi rir stormen av i en ikke altfor velspilt kamp. Dog fikk vi tidvis «se» et drama og når alt har en lykkelig ende, så kan vi stoppe innom TexBurger på veien hjem i viten om at vi mest sannsynlig spiller for trettende året på rad i junior 1 div med vårt junior rekruttlag!