JR Rekrutt: Sterk seier mot Ready

Bærum Jr. Rekrutt- Ready 2-0 (0-0)

 

Ut ifra oppvarmingen til Bærum-Ready å dømme så det ut som om gutta var ordentlig spillesugne, og oppvarminger gir ofte en indikator på kampprestasjonen.  Derfor var jeg veldig optimistisk før dommeren blåste i gang kampens første 45. Ready er et lag bestående av røslige og fysiske karer, som i den siste perioden har levert svært gode resulater og klatret over oss på tabellen.

De viser tidlig at de også har enkelte gode ballspillere, og de legger et visst press på oss i førsteomgang. Vi varierer mellom høyt press og lavt press, mens Ready  har mest ball og styrer kampen. Likevel når man oppsummerer førsteomgangen ut ifra sjanser å dømme, er det relativt jevnt. Vi er alene med keeper ved 2 anledninger, og har enkelte mønsterangrep som fører til 3-4 halv-sjanser. Ready kommer til enkelte store sjanser, men bakromspasningene deres er enten for lang, eller avgjørende pasning på siste 1/3 er for upresis.  Håkon står også på rett sted stort sett ved hver eneste avslutning, og får keeperjobben til å se lett ut (noe den detfintivt ikke er). Det gjør at Ready ikke føles skikkelig farlig ut, selv om de er best i førsteomgang.

 

Vi snakker i pausen om at dette er en kamp vi har alle muligheter til å vinne. Vi gjør enkelte justeringer på midten, og blir enige om å fortsette i samme spor som første omgang: disiplin og steinhard jobbing defensivt, samtidig som vi er nødt til å ta mulighetene når det byr seg fremover. For bakover er Ready rimelig shaky: De spiller 3-4-3, og med Haaves hurtighet på topp er vi farlige om vi tidlig ser i lengderetning.

 

2 omgang er en jevn affære. Spesielt Talstad og Magnus skal ha ros for innsatsen de legger ned. De løper, takler, kommuniserer, og vil ha ball. Magnus er ballfordeler, i tillegg til sine glimtvise driv fremover i banen: Aner vi en norsk variant av Yaya-Toure? Vikarierende kaptein Ståle gjør også en solid jobb,  i form av viktige bidrag verbalt, samt med og uten ball.

 I det 70 minutt spilles Haave gjennom. Han prøver å lobbe ballen over en utrustende keeper som er utenfor 16-metern. Keeperen stanser ballen med hendene, og han får rødt kort. På det påfølgende frisparket skyter Haave i muren, før Stian Kline viser stor vilje når han vinner ballen på returen og banker ballen i mål til stor glede for supportere og spillere. Ready er plutselig redusert til 10 mann, og ligger under med ett mål. Brutalt.

Noen minutter senere går vi opp til 2-0 når Relbo drar av en spiller i boks, og plasserer ballen til høyre for keeper. Men; med Snarøya kampen friskt i minne føles denne kampen langt fra over. Vi er bevisste på å ikke slurve i det defensive, og stå kampen ut. Noe vi på en langt bedre måte gjør i denne kampen, enn mot Snarøya. Likevel fortsetter Ready å produsere halvsjanser, samt en 100% i løpet av kampens siste 10 minutter. Vi har med andre ord fortsatt forbedringspotensiale her, for med redusering ville de siste 5-10 minuttene blitt alt annet enn hyggelige.

 

Vi drar i land en sterk 2-0 seier over Ready, og er med det fortsatt ubeseiret i høsten, med to uavgjorte  og en seier i serien, samt seier i Obos cupens andre runde.

Nå ventes en hard treningsuke, før vi gjør oss klare til Grei borte neste torsdag. Takk til alle som møtte opp, vi håper dere fortsetter å ta turen!