Jr Rekrutt: Finaleklare i OBOS CUP

Bærum Jr Rekrutt- Oppsal Jr Rekrutt 3-2  (2-1)

 

Det regner om dagen, både fra himmelen og i form av tett kampprogram!  Vi kom fra kamp torsdag (Nordstrand 2-0 seier) og søndag (Skeid 1-2 tap). Dog var det likt også for gjestende Oppsal, som kom fra de kampene med knepent tap mot Årvoll og klart tap mot Ullern. Forskjellen lå mest på at vi stilte stort sett de samme, mens hos Oppsal var det mange nye spillere. Så det ble en lang diskusjon i speakerbua på hvorvidt de stilte sterkere eller svakere enn vanlig.

I dag var ikke kamp om sårt tiltrengte poeng, men om retten til å få spille under varme og tørre forhold i ærverdige Valhall i årets OBOS Cup-finale!

Vi starter bra. Faktisk veldig bra. En stikker i bakrom til Sebastian Sjo tas godt vare på og han finter ut eneste hinder- keeper, da kan vi tidlig trykke på 1-0 knappen på resultattavla. Som for øvrig har svakt batteri. Så når Christian Wielens dobler ledelsen noen minutter etterpå er vi redde for at tavla skrur seg av. Med glede, og litt frykt for kortslutning, så står det 2-0 på tavla etter knappe 10 spilte minutter!

Mange dueller på midten

Tavla holder seg den, det er verre med forsvaret vårt som går på en solid kortslutning når to spillere selger seg i kontringen og med tellefeil bak så ble det lett å score på Julian. 2-1 og fornya spenning.

Oppsal tar mer over og skaper nok til å skåre. Dog gjør de ikke det. Samtidig er vi hyggelige verter som selv ikke vil skåre når vi får straffe rett før pause. Vi setter den «galant» til siden av målet. Så med slik (sjanse-)brenning ikke sett siden «Greven» fikk herje med lighter på stavkjerker på 90-tallet, så står det jo 2-1 til pause.

En god innledning blir belønnet med to mål, mens en svakere halvdel av 1.omgang gjør sitt til at kampen lever på resultatet 2-1 halvveis.

 

                                                                       Hva skal en si?

 

Noen ganger er fotball lett å analysere, andre ganger er det lettere å forsøke å knekke en doktorgradsavhandling a la denne «An Analysis of the Appreciation of the Chinese Renminbi Through the Lens of the the Nixon Shock, the Plaza Accord, and the Japanese Yen«.

Heldigvis for oss alle, spesielt undertegnede, så var denne kampen av førstnevnte sort!

For 2.omgang er rotete, og det kommer mest av at begge lag er slitne etter mange kamper på kort tid. Så det blir inflasjon av feilpasninger samtidig som forsvarene til respektive lag opererer som sentralbank og holder «økonomien» i balanse ved enkelt oppklaringsspill.

Allikevel så blir det to mål i 2.omgang. Det første til Oppsal. 2-2 skjer etter at Julian er uheldig og opptrer som Jean-Claude Juncker etter at desserten er inntatt etter knallharde forhandlinger!

Nesten…

Så det siste kvarteret står kampen og bikker. Fra oss «i bua» (og sikkert på tribunen), så bekymrer utviklingen i kampen. Oppsal får ha mer og mer ball, mens vi klarerer. For oss som så Jr Elite mot Follo, vet hvordan det endte (1-1 og nedrykk for de som ikke var der).

Heldigvis for alle oss Gule, så har vi en kaptein som sikkert kan både knekke doktorgradsavhandling på Stanford og samtidig avgjøre kampen til vår fordel! Ståle Eikebrokk utnytter sin styrke ved å være 2.89 lang og knekker samtlige i luftrommet!

Kontant heades ballen i mål, tavla lyser 3-2 og klokka på samme elektroniske innretning lyser 86.30 spilt.

På slutten får Oppsal noen dødballer, av ulik sort og lengde. Da frykter vi utligning og ekstraomganger. Heldigvis er denne frykten ubegrunna, for vi rir det som knappest kan kalles for bris av.

3-2 seier. Vi har mange jevne kamper i det siste. De fleste har vi klart å avgjøre til vår fordel! Nå venter de to siste i serien (hjemme mot Kolbotn torsdag kl 2015) og borte mot Holmen 25.10 kl 2015)

Så kommer guleroten som er finale i OBOS-cup!

Gratulerer gutta!