Jr Rekrutt: Et greit antall skåringer

Bærum Jr Rekrutt-Grei Jr    8-4 (5-3)

A-laget vårt hadde nettopp avslutta sin 1.runde i NM. Motstanderen var fra samme del av Oslo som vår egen. De voksne spilte mot Oppsal, mens vi skulle være verter for Grei.

Når vi går på banen, så er det en del folk som surmuler litt over en kjedelig 1-0 kamp. Riktignok avanserte de Gule, men det var visstnok en kjedelig affære. Hadde vi visst at vår egen kamp ble rene (russe?-)festen så hadde vi nok kunne krevd inngangspenger!

Klart for kamp i flomlyset!

Finn frem kuleramma!

Det er freske fraspark alt fra avsparket. Vi ruller opp som vi ikke skulle gjort noe annet. Samtidig er vi effektive når vi er i motstanderens 16-meter, så vi skårer både 1-2-3 med å spille fotballens A-B-C.

Skulle kampen være over omtrent før den hadde begynt?  Svaret fikk vi fort etter vår 3-0, for Grei reduserer både til 1-3 og 2-3 relativt kjapt. Det er kamp igjen! Ikke bare det, vi er «all square» igjen etter omtrent halvtimen spilt når de bygger opp nok et flott angrep langs kanten og setter inn utligningen 3-3.

Skulle vi falle som fugl Phønix? Ikaros?  Høyt opp, så brent av ilden.  Vi har jo god erfaring med å avgjøre tette kamper i seriespillet så langt, og vi viser nok en gang god moral med å ikke la oss ta telling til 10 når de utlignet.

Skribenten er inne i klubbhuset for å lage seg burgere, så jeg ser ikke de to siste målene. Mens jeg var lysten på fet mat, så var gutta sultne på mål og jobbet for det! Vi skårer to ganger til før det står smått utrolige 5-3 før det er på tide med pause (og te om vi hadde vært i England). Målene så langt har kommet med Fredrik H 2, Mahan 2 og kaptein Lasse med 1.

Superinnbytter Martin

Etter pausen så fortsetter kampen i det tempoet som alle 41 på tribunen fikk oppleve i 1.omgang. Om vi fikk en på tryne i 1.omgang når bortelaget var ugreie nok til å utligne, så er det vi som er Mike Tyson i «primetime» de første 5 minuttene av 2.omgang. Vi setter to saftige knockout-punches som det skal vise seg at bortelaget tar telling på. Det er innbytter Martin som skårer begge, og for et innhopp det er! Begge mål er gode individuelle prestasjoner, og to mål på 7 minutter lar seg høre!

Klar for kamp

Kampen er avgjort nå. 7-3 er for sikker ledelse, vi benytter anledningen til å bytte inn flere som får sin debut! Det er smart og gledelig. Nå skal det også vise seg at bortelaget har resignert som Frankrike i hvilken som helst krig siden Rosekrigen mot England. Det er sporadiske forsøk, men vi har brukbar kontroll bakover.

Søyland og Eron etter kampen

Fremover på banen så er det fortsatt brukbart. Vi skaper, skyter og snuser på flere mål. Det kommer et til og gledelig nok får Martin hat-tricket sitt! Det er litt mer av sorten «klabb og babb», men like verdifullt som kremmerhusene før i kampen. 8-3 er som å se håndballjentene i en vilkårlig kamp. Det begynte og bannes a la Trefilov på motstanderbenken og, så det var flere likheter.

Kampens siste mål kommer på et klassisk «Rimi-straffespark». Her står skribenten klar ved keeper Ulrik for å ta bilder da vi faktisk feller en motspiller. Vel, felling er vel akkurat det som det ikke var. Men fotballdommere har jo det Erdogan akkurat vant i Tyrkia. Diktatorisk makt, og da er jo saken enkel:

Dommeren vilje er lov. Uomtvistelig. Så straffe. Den setter de, og det ebber ut på 8-4.

Klart for straffe til Grei

Den settes i mål. 8-4 og slik ender også kampen

Totalt sett er det en godt levert kamp offensivt og mentalt. Vi skaper en rekke muligheter og setter bortimot alle. Så godt oppbygd og effektivitet som selv tyskere kunne beundret oss for.

Defensivt er det tidvis mer rufsete, men keeper Ulrik kommer godt fra det. Han har en rekke gode redninger når kampen bikker midtveis på et jevnt resultat.

Videre så fikk noen en velfortjent påskjønnelse sponset av Circle K Sandvika, de guttene ser vi her:

Hat-trick i debuten for gladgutten Martin!

Mahan tilbake fra skade med to mål!

Kampens bestemann, Fredrik får en påskjønnelse fra speaker Johan og Circle K

Neste kamp er borte mot Ullern torsdag 4 mai kl 2015!