JR Rekrutt: Det gikk unna i starten

Grei Jr- Bærum Jr Rekrutt  0-4  (0-4)

Resultatet ovenfor sier det meste. Det var en kamp, men to omganger.

Før kampen derimot var det knyttet en del spenning til hvordan det ville gå. For vi sto uten «ordentlig» keeper. Så i garderoben før kampstart så ble det avgjort at Marius Aalvik skulle det stp 1.omgang fordi han på barneskolen hadde vært håndballkeeper, mens Magnus Fosen stilte opp som målvakt i 2.omgang rett og slett fordi han er en kjernekar med gode holdninger (men uten keepererfaring). Så slik ble avgjort.

Klar for kamp!

Gutta går ut, finner en plass og varmer opp, mens dagens stedfortredende hjelpetrener går på et (av mange) besøk i kiosken!

Våre 14 mann i dag (derav 3 som tilhører jr bredde), ser pigge ut på oppvarming. På benken er jeg og Eirik spent. Hovedtrener Eirik på hvordan kampforløpet vil være, mens jeg var mer bekymra om de hadde nok pølser igjen  kiosken halvveis.

Til vår store glede så går gutta ut i rakettfart, og punkterer kampen det første kvarteret. Allerede i 2.minutt tar vi ledelsen når Kristian Thursfield kommer alene på siden og setter kampens første mål på et godt plassert skudd. Utover nå så spilles det på «en-touch» og vegg, og jeg telte 8 skudd PÅ mål, med noen til utenfor. Så da er det fortjent når Ståle setter inn 2-0 på en retur etter 13.minutter.

Akkurat nå virket det bare som et spørsmål om hvor mye vi ville vinne. For dette angrepsspillet er noe av det beste undertegnede har sett av våre rekrutter i år!

Naturlig nok så gror ikke noe tre seg inn i himmelen, og tempoet (og derav vårt overtak) avtar noe. Allikevel så er vi gode defensivt og rydder opp før Grei får avsluttet.

Vi var godt organisert defensivt i dag! På rad og rekke.

Det er noe mer kamp om midten og om retten til å eie ballen. Oftere enn ikke, så vinner vi den. Dermed så er det dekket bord for våre lyn på kant og spiss. Thursfield gjør seg ikke bort når han får nok en mulighet og setter sin andre for kvelden. 3-0 og bortimot game, set and macth Bærum SK.

I alle fall blir det Federer vs. «tilfeldig motstander» når Henrik Talstad viser seg frem og skårer 4-0 like før pause. I antall sjanser denne omgangen så noterte jeg med mine mest mulige objektive briller:

9-0 fordel Bærum i sjanser, 12-0 i skudd og når det står 4-0 på resultattavla (som ikke fantes der), så har jeg noenlunde riktig styrke på brillene! Om noe så burde vi hatt flere mål.

Henrik Talstad i velkjent driv (han skåret også 4-0 målet)

Om ikke resultattavle, så finnes det i alle fall garderobe. Det kommer godt med, for vi merker at det er høst. Ja dessverre. Kulda setter seg, og hadde jeg hatt gikt så hadde jeg kjent det på gikta. Så bananer, fornuftige ord fra Eirik og en pust i bakken er fortjent halvveis ut i kampen.

Vi gjør et defensivt bytte, og setter inn nok en Marius. Nå skl jeg stokke tungen og rød rettetusj for det er 2 stk Marius på banen, 1 stk Magnus, 1 stk ordblind referent og alle byttes om på. Så:   Med Aalvik nå på banen, mens «mr.God Holdning» Fosen i mål, så er tredjemann med samme fornavn inn på backplass. På Hedemarken så er dette å regne for en 3-gradsligning, og løser man den så blir man sikkert både Fut og Fogd og annet fint i det sivile liv.

Om selve 2.omgang så er det ikke det store eposet å skrive. For det skjer ikke mye. Det som skjer, er det vi som står for. Dog er det mindre futt nå enn i 1.omgang. Samtidig skal de blå-hvite vertene ha ros for å legge ned en solid dose innsats selv om kampen er avgjort. For de blokkerer, går i dueller og løper hjemover ved alle anledninger.

Vi foretar to bytter til. To nye fra bredde kommer inn. Jens Haugnæss og Jesper Espung.

Jesper og Jens etter sin første rekruttkamp

De er kamprustne, men klarer seg fint til tross for at ingen tegner seg på skåringslista. For det gjør ingen andre heller i 2.omgang, det ender målløst. Litt overraskende av to grunner:

  1. Vi hadde ikke «årntlig» keeper så det burde være lett å få i alle fall et mål. Samtidig kom det aldri skudd på oss i denne kampen, og det viser hvor bra vi spilte med de 10 på banen.
  2. At Grei ikke ga opp. For med så mange raske offensive spillere vi hadde i dag, så kunne dette bli stygt. Nok en gang: Ros til Grei for lagmoral og innsats!

Gutta rett før avspark

Mens vi er i gang med å takke, så må det rettes applaus til de 10-12 foreldre som kom å så på oss i dag! I sur høstvind, så er det fortsatt Gult på tribunen.

Neste kamp er hjemme mot Ullern torsdag 7 september kl 2015 på Sandvika Stadion