Jr jente Bredde: Vårt spill varmet i kulda!

Bærum Jr jente Bredde- Nordstrand Jr jente Bredde  2-1  (1-0)

Etter to tap mot gode lag, så var det ikke helt lett å vite hvor vi er sammenlignet med i fjor. Har vinteren gjort oss bedre og/eller mer samspilte, eller har vi gjort som Manchester United? Stagnert. Denne kampen ga noen svar, samtidig har jeg fortsatt noen nøtter å tygge på, og det er slettes ikke greit for en kar som foretrekker sjokolade.

Vi holdt varmen mens vi ventet på dommeren...

Vi holdt varmen mens vi ventet på dommeren…

Etter litt venting på dommer, som heller ville få med seg A-lagets cupfest på Føyka enn vår egen mot Ull/Kisa, så er vi varme nok når kampen sparkes i gang 15 minutter for sent.

Vel, nesten alle. De stakkers innbytterne ble småfrosne.

Vel, nesten alle. De stakkers innbytterne ble småfrosne.

Vi starter i rakettfart og tar av med ballen i stor fart og rett i angrep. Vi kommer inne i Nordstrand sin 16-meter, og er like ved å ta ledelsen før sekundviseren har rukket å passere en runde på skiven.

Vi fortsetter det gode spillet, og noen få minutter senere så kan «vår» lynspiss Julia sette inn 1-0, og vi tar en liten skåringsdans. Eller var det for å holde varmen under vindkastene? Uansett, noe urytmisk på benken feirer vi at det svinger seg lekende lett på banen!

Kampen jevner seg mer ut, og Nordstrand har flinke ballspillere som bygger opp angrep, men når de møter vårt forsvar, så er det murt igjen. De fire bak spiller nok så tett som en viss Trump ønsker muren mot Mexico ville vært 😉

Det eneste svake punktet vårt i 1.omgang er at på ett eller annet sted, så har noen hugget et gedigent hull i muren. Vi serverer de tre alene-med-keeper, der vi står for høyt på banen. Forsvaret vårt ble midtbane, midtbanen vår ble spisser, mens våre to på topp ble… ja… Astronauter? Marijuana-røykere?  Høyt oppe var de i alle fall.

Roma viser sjel!

Roma viser sjel!

Det som hindrer de er Siri og elendig avslutninger. Det bommes av en lav sko, og Nordstrand sine avslutninger er like lite treffsikker som det mest brukte våpenet brukt av Nordstatene i den amerikanske borgerkrigen, den velkjente et-skudds Springfield Rifle Musket! En modell de vel gikk bort fra i 1862 eller 1863 (evt spesielt interesserte kan gjerne irettesette meg her, og får en vaffel som premie)

Når dommeren blåser for pause med 5-6 støt, så gikk jentene fornøyde til pause med 1-0. Viktigere er at vi var gode, og at innsatsen vår lyste opp mer enn de spare-pærene som blir brukt for å lyse opp på Kadda!

Bananer fortæres, dommeren diskuteres og vi snakker om hva som må holdes på, så vel som forandres for at 2.omgang skal holde oss varme i både kropp og sjel!

Starten er oppløftende, skal ikke påstå vi så noe til «den hellige ånd», samtidig har jeg sett folk bli spirituelle av mindre (og mer falske løfter) enn hva vi viser frem i starten. Det er nesten, men vi har skuddvegring. Spillet opp til 16-meter er godkjent, enten det er raid eller via kanten, men få tør å avslutte det vi skaper. Det blir som å bo på Hedemarken å være redd ulven. Det kan virke skummelt, men finnes ikke det fnugg farlig. Et kjapt søk viser at siste ulveangrep skjedde lenge før biler var på veien, før elektrisiteten var oppfunnet, til og med Dronning Victoria var ikke født! Vi snakker 1800 og folk kunne høre Beethoven LIVE!

Nok en duell på midten i en jevn kamp

Nok en duell på midten i en jevn kamp

De siste 30 minuttene er som «Skjebnesymfonien». Det varierer mellom lett og hurtig, rolige partier og dramatiske sekvenser. Begge lag kunne skåret, men det er vi Gule som faktisk gjør det. Angrepet er fint, det starter med Julia som ser Vilde komme på et av sine «ente» løp langs kanten, og timingen på pasningen er perfekt. Akkurat som når fiolinene gjør seg gjeldene i Beethovens 5, så smeller det fra Vilde. Ballen er godt plassert, og vi kan juble over 2-0!

På slutten så er vi slitne, så slitne, Det gjøres bytter og vi er gode nok til å holde unna til Nordstrand fra å skape de største mulighetene i ordinær tid. De har ball og et visst press, men vi stanger unna. Det er på overtid at de hvitkledde gjestene fortjent kan skåre sitt første mål.

Det er 2-1, men det er også kun et minutt igjen. De er ivrige fra avspark, men dommeren har lang vei hjem og blåser av i det tredje tilleggsminutt.

Hender i været, klemmer utdeles og cola nr2 åpnes!  Vi vinner, og vi vinner fortjent nok.

Slik vi elsker, glade jenter ETTER kamp. Hyggelig at skadede Silje kom for å se på

Slik vi elsker, glade jenter ETTER kamp. Hyggelig at skadede Silje kom for å se på (lengst høyre)

Samtlige klarer seg fint, og takk igjen til Hannah, Ane og Alise!  Thea er god, Siri solid, Adriana høres (av alle andre enn dommeren 😛 , Kristin er Sjefen med stor S bak der, Vilde er pålitelig på kant, og slik kunne jeg fortsatt om jeg hadde hatt nok blekk i pennen. Derimot så vil jeg løfte frem en jente som jeg ser fin utvikling på:

Du fortjener eget avsnitt Tiril!! Du har blitt tøffere i duellene og er god på å plassere deg på banen. I dag slipper få fordi deg, du er som Gandalv mot Balrogen i «To Tårn», ingen skal passere!  Er moro å se du er tøff og uredd. TAKK!

Takk til Nordstrand, dommer og foreldre som kom for en fin kamp!