Jr Elite: Tappert forsøk, men et nummer for små mot «De Blaa»

Bærum Jr Elite-Stabæk Jr Elite 2-4 (0-2)

Et av årets høydepunkt for gule juniorer er kampene mot bøndene fra bygda noen steinkast unna metropolen Sandvika.

Romerne hadde tøffe kriger mot Punerne og Germanerne, mens England og Frankrike har i århundrer vært i blodig konflikt med hverandre. Joe Fraizer og Mohammed Ali kunne ikke fordra synet av hverandre, mens John McEnroe kjeftet ekstra på alle i mils omkrets når han møtte Ivan Lendl på andre siden av centrecourten!

Så er det altså oss og Stabæk!

Det lille bak de hvitkledde Stabækgutta!

Det lille bak de hvitkledde Stabækgutta!

Disse kampene er lever alltid sitt eget liv, og er like uforutsigbare som italienske presidentvalg! De siste årene har begge lag vunnet, og for den utskremte skribent så er fjorårets bortekamp fortsatt fersk i hjernebarken. Takket være 2-2 på Nadderud, så holdt vi plassen i interkretsserien.

Så hva skulle nå denne siste kampen for våren bringe? Vel, jeg er for lat til å skrive en doktorgradsavhandling. Så dere får nøye dere med et lite epos der motgang, heltemot, håp og knuste drømmer er hovedingrediensene!

Motstand fra første spark

Med en gang avspark tas så lukter vi på tribune at dette er noe spesielt. Om det ikke er «svovel» slik tidligere president Chavez påstod han luktet i FNs hovedsamling, så var det i alle fall krutt og en bunt spente nerver.

Det gås hardt, men fair, inn i duellene. Det blir litt oppstykket med en del frispark. Etter rundt 10 minutter så fester de «De Blaa» (for anledning i hvit), et visst grep på kampen. De virker å ha mer plan over spillet, i alle fall i den offensive delen av spillet. De tør mer enn oss, og kommer med flere folk i angrep. Det betyr jo at de har flere muligheter til å skape noe, da alternativene er flere. Etter drøye kvarteret så skaper Stabæk det som på løkka ble kalt «3kårners straffe». På deres tredje kårner så tenkte jeg «her i elitefotballen så kunne ikke dette sagnet stemme?»

Om ikke straffe, så blir det i alle fall mål. Så vidt jeg kunne se så går den rett inn fra hjørnemerket i en lekker bue over Sofus! Fortjent, det må innrømmes. Dette er starten vi Gule fryktet, og nå var vi i marerittet!

Duellene var tøffe

Duellene var tøffe

Vondt blir til verre!

For om tannverk er vondt, så er rotfylling verre! Og det er nettopp slik smerten føles når vi får en riktig straffe dømt imot oss etter rundt 25minutters spill. I tillegg er det neppe bedøvelse dommeren gir oss når vi i tillegg ser han plukke frem «rompekortet» som tyskerne kaller det. Rødt er med andre ord fargen. Straffen setter Holmen sin store sønn Marcus Mehnert trygt i mål, og da er det 0-2 og en mann mindre som gjelder ut kampen!

Stabæk jubler (på befriende avstand)

Stabæk jubler (på befriende avstand)

Vi har flere ganger tidligere visst god fightervilje, senest med å komme tilbake fra 0-3 mot Skeid. Men denne oppgaven var enda større av to grunner. Vi møter et bedre lag, og vi er en spiller færre på banen. Så fordi vi klarte å gå opp Aconcagua så betyr ikke det nødvendigvis at vi klarer å bestige K2!

Etter en kjapp tur i kiosken for å trøstespise vaffel, så ta jeg turen ut igjen for å se resten av omgangen. Det er jeg glad for at jeg gjorde! For selv om vi ikke skårer noe, så ser jeg vilje og en evne til å jobbe som imponerer! Guttene klarer å legge resultatet og utvisningen bak seg, og tenke på hva de kunne gjøre noe med, nemlig resten av kampen!

Tin sliter, løper og presser. Fagerbakk og hans trio bak der blokkerer skudd, tar seige returløp og går i duellene med en herlig forakt for smerte!

Tin! Hedersmann og maskin

Tin! Hedersmann og maskin

Vi klarer faktisk å spille oss jevngode med Stabæk ut omgangen, dog viser resultattavla fortsatt 0-2 til Stabæk når dommer blåser for pause!

Blod, svette og tårer

Mens gode vafler ble skylt ned med kruttsterk kaffe, så ble det snakket og diskutert hva vi kunne forvente oss i 2.omgang? Skulle kreftene ta slutt og målene renne inn bak Sofus? Eller skulle 2.omgang ende opp med kjedelig kontrollert balltrilling og vi løpende etter? Var det mulig å drømme om tidenes comeback?

Vi fortsetter å være på nivå med Stabæk, og både de og vi skaper muligheter. Men det skal gå langt om lenge får det blir mål. Da er faktisk vi som tenner håpet om poeng når Mads Hasle reduserer for oss etter ca 82 spilte min. Dessverre for oss så slukker håpet like raskt som renta stiger i Hellas. Stabæk går rett opp i 3-1 fra avspark. Et typisk mål når vi må risikere defensivt for å få offensiv gevinst.

Kampuret viser nesten fulltid da Stabæk går opp i 4-1. Nok en gang et ett angrep som går for kjapt for oss.

Like etter så klarer vi å bygge opp et solid angrep. Ballen går i bue fra midten og Lamin får den i beina fra ca 40meter. En fin spurt mot mål, og en kontrollert av avslutning betyr at kampen ender med 2-4 tap for Stabæk.

Lamin med nok en fulltreffer i dag!

Lamin med nok en fulltreffer i dag!

I ettertid er mine tanker at Stabæk er litt bedre enn oss før utvisningen, og at de tar ledelsen fortjent. Derfra har de et visst grep om kampen og setter inn 2-0. Fra der av blir jobben tøff for oss når vi må fullføre med en mann mindre. Det er da følgende skal fremheves med både rød og gul tusj:

Vi legger ned en kjempejobb i 2.omgang, og vi viser en stolthet for drakta og hverandre! Dette er større enn et enkeltresultat! Og for meg personlig et høydepunkt for sesongen så langt. Det viser at dere vil noe med å være i Bærum, og dere gir dere selv større muligheter for utvikling når dere viser holdning i ypperste klasse!

BÆRUM JR Stoke

Det definerer dere som mennesker, og vi er heldige som har dere i Bærum SK!

Takknemlig hilsen

Massimo