JR Elite: Sterkt, vakkert og vidunderlig mot Leeds U21

Bærum JR Elite- Leeds U21 8-3 (3-2)

IMG_0143

Jeg får håpe at jeg nå drøye 9 timer etter kampen, er samlet nok til å skildre noe som er det beste jeg har sett av Bærum jr på noen år! På gårsdagens trening så terpet vi på dødballer og press i midtbaneleddet og fremover. I dag fikk vi til dette, og så mye mer. Denne kampen ble en dominerende forestilling av våre gule håpefulle, der mange fikk spille, og samtlige fikk til hva de hadde satt seg for å gjøre.

Det kan virke som at vi kjøre over Leeeds U21 fra start av, men det var virkelig ikke tilfelle. Det skal sies at de første 20 minuttene så var Leeds dominerende, og vi løp etter ball som skremte høns. De hadde effektivt pasningsspill, og skåret både 1-0 og 2-0, noe som var helt fortjent etter prestasjoner. Leeds hadde virkelig kastet duellhansken.

Derimot plukket vi opp hansken, og brukte den til å gi de hvitkledde fotballmessige ørefiker som briter ikke har opplevd siden deres egen Oliver Cromweil fikk gjennomgå i 1658!

Finn dere noe godt å spise og drikke, og sett dere og les videre:  2-1 målet kom av noe som Luke etterlyste, nemlig press på ballfører på offensiv halvdel. I dette tilfellet var det Sohaib som stresset forsvarsspilleren, og vant ballkontroll. Han setter strake veien mot 16meter, og da han føler presset, så legger han ballen fint ned i hjørnet og reduseringen er et faktum.

Rett etterpå er det Carl som er mer magisk enn Merlin. Et frispark fra ca 45 meter setter han like greit i mål. Om den var ment som innlegg eller skudd, vil de skriftlærde diskutere i evig tid. Det skal i alle fall sies at guttene stormer rundt mr. Lillehammer 1997, og vi på benken får lange ansiktsuttrykk som er stumme av beundring. 2-2.

3-2 kommer like etterpå. Denne gang er det et lagmål, og for et lagmål. Lamin er en kjent mann på referatene, rett og slett fordi han er briljant. Denne gangen gjør han alt forarbeidet, men viser seg som en lagspiller. Han legger en «45graders»pasning til Aleksander Larsen som har en like enkel putt med ballen som det Tiger har på de fleste par 5hull. Det betyr (som oftest) Birdie til Tiger, og mål til oss. Dermed er vi i ledelsen 3-2 til pausen. Alt på 4 glimrende minutter!

I pausen snakker Luke om å holde presset oppe, og at vi tør å spille Gul fotball. Noe A laget er glimrende på, og vi står ikke tilbake for de i denne omgangen. Angrep etter angrep ender med farlige muligheter, og ganske så kjapt også i flere målsus.

Vi setter både 4-2 med Lamin, 5-3 med Fred «Storm» Trouper, 6-3 og 7-3 med Mats Hasle og endelig 8-3 med Ola.

Her får dere servert Ola sitt 8-3 mål. Et frispark fra rundt 25meter. Nå kan selv ikke den beste whiskey rettferdiggjøre den ettersmaken målet gir.

Ola lader foten før frisparket

Ola lader foten før frisparket

IMG_0182

Rett i nota, overlegent!

Rett i nota, overlegent!

 

2.omgangen kan oppsummeres som noe en festforestilling, vi både gjør og får til det Luke og Trond ber om. Ballen blir spilt mye med positiv touch, og folk kommer med mye intiativ og blir gode alternativer for han som har ballen. Derfor skaper vi gode angrep, og ja…dette holder seg konstant omgangen ut.

Det ender altså med 8-3, og de siste 70 minuttene er fantastiske. De første 20 er Leeds best, og de viser at de er et kvalitetslag. Samtidig viser vi oss fra vår beste side! Og da lover dette veldig godt foran neste kamp. Nøkkelen nå er at vi fortsetter med steinhard jobbing, og det starter alt på neste trening.

http://youtu.be/htuCHU2uzD0