Jr Elite: På vei til Ullevaal, første stopp Kongsberg

Kongsberg Jr-Bærum Jr Elite 1-2 (0-1)

Kongepokal

En solid bortetur sto på programmet når 1.runde av norgesmesterskapet skulle spilles.

At det blir lengre turer i buss er noe guttene må venne seg, for når de tar steget på seniornivå så er som oftest lengre bussturer enn dette som er vanlig oppskrift.

Vi ankommer Idretssparken på Kongsberg i god tid, og guttene rekker å riste av seg reisebein og trøtte hoder.

Selv om det ikke ser slik ut når kampen blåses i gang. Vi er på ingen måte dårlige, men vi er heller ikke på det nivået vi vil være bekjent av. Det meste foregår noen knepp lavere enn hva vi vil fremstå som!

Tette dueller

Tette dueller

Vi skaper noen halvsjanser med Ola, Lamin og Dauda. Men i den avgjørende avslutningsfasen, så er vi for upresise. Om det kommer av mangel på konsentrasjon eller mangel på ferdigheter kan folk selv få vurdere, men etter å ha skåret 19 mål hittil i årets interkrets, så føler jeg det førstnevnte er en mer reell forklaring.

Det tar drøye 30minutter før vi tar ledelsen. Vi blir tildelt et straffespark etter en felling, og Ola Moe har go`foten i orden. Dermed 1-0 til oss Gule.

Resten av omgangen er godkjent, mest pga at vi viser god defensiv kontroll

Etter påfyll i pausen av både veske, energi og kloke ord, så skulle man være tro at vi ville dominere fra første spark på ballen. Den gang da, for det er de rødkledde Kongsberggutta som skaper farlighetene.

De får etterhvert et straffespark når vi tar nærmest en beinkrok på en rødkledd. Den settes til venstre for Sofus i mål, og dermed er det balanse i regnskapet.

Da er det godt å se at sekundet etter avspark, at guttene våkner og ser alvoret i situasjonen. Vi tar kommando, og er nære ved å skåre både en og to ganger. Dessverre står stolperoten i veien.

Med drøye 20 minutter igjen, så får vi derimot betalt. Da kommer det en fin crossball fra Mads Hasle, en ball Lamin plukker elegang ned og avslutter som en goalgetter verdig.

Dødball

Dødball

2-1 til oss Gule!

Det holder seg kampen ut, for som nevnt er vi solide defensivt.

Alt i alt en ok kamp, og vi er videre til 2.runde som blir satt opp om en ukes tid!