JR Elite; På det jevne i årets første kamp

Bærum jr- Follo jr 1-1 (1-1)

Vårt juniorlag har vært igjennom en fase med forandringer både på og utenfor banen. Derfor var det nok spente spillere, så vel som oss supportere foran årets første kamp. Motstander var de lyseblå fra andre siden av Oslofjorden, Follo.

Denne spenningen preget nok oss mer enn Follo i åpningen, for vi har ikke flere vellykkede trekk med ballen enn det Vishny Anand hadde imot Magnus Carlsen i november.

Kaptein Nansen hilser på før kickoff

Kaptein Nansen hilser på før kickoff

 

Er jo følgelig beskrivende for innledningen av kampen, at Follo sitt mål kommer av personlig feil rundt egen 16 meter. De utnytter balltapet vårt med å legge en kort ball på siden, for så og enkelt kunne bredside ballen bak en sjanseløs Bødtker.

Utover omgangen har vi fint press på offensiv halvdel, og flere ganger bryter vi Follo sitt spill tidlig. Dessverre er det sjelden at vi klarer å skape noe ut av det, annet enn et par halvsjanser. Skuddene som kommer er ladet med løskrutt, og ligner mistenkelig mye om spillet mitt på puttinggreenen.

Like før 1.omgang ebber ut så bryter Erik Tønnesen pasningsspillet til Follo høyt oppe på banen, overblikk er bra og han legger ballen fint ut til Tin. Mr. Hoang er like kjølig som vinden på «Kadda», og setter inn utligningen kontrollert i mål.

Fra mine anonyme kilder i VIP-boksen så ble det slått fast at «75% av målet var Tønnesen sin fortjeneste».

Vi bytter hele laget i pausen, og vi går ut i 2 omgang og tar et grep om kampen. Vi har ballen i flere trekk, og det blir Follo som må jage og løpe rundt. En av våre nye signeringer, Lamin fra Lørenskog, viser potensialet sitt. Skaper både muligheter på egen hånd, men er også positivt delaktig i at laget som helhet er nærmere 2-1 enn hva Follo er.

For øvrig er 2.omgang ikke ulikt et finsk fjernsynsteater, og det hele blir halvsøvnig og uten noe dramahøydepunkt.

Vi er på det jevne i 1.omg, men er bedre enn Follo i 2.omg. Kampen slik vi pamper i VIP-boksen så det, var at det var stort mellomrom mellom forsvar og resten av laget i 1omg, og at pasningskvaliteten var heller middelmåddig.

Er naturlig at det er rust i maskineriet, og det hele står til karakter midt på treet.

Takk til Follo, og dommertrio, for årets første kamp på vinterkledde «Kadda»

Offensivt fyrverkeri fremover? Larsen og Hellan

Offensivt fyrverkeri fremover?
Larsen og Hellan