JR Elite: «Nye» Bærum med cruisekontrollen på

Fjellhamar Jr Elite-Bærum Jr Elite 1-6 (1-2)

Vi reiste over Oslogrensa med en klar målsetting om 3 poeng. Samtidig så har vi skaffet oss selv en posisjon i årets interkretsserie at vi kan tillatte oss å teste ut både formasjon og flere spillere. Så det er på plass å gratulere Espen Lindøe fra 98 med debut! Videre ville Luke og Trond teste ut en ny formasjon.

Gratulerer til debutant Espen Lindøe

Gratulerer til debutant Espen Lindøe

 

Så når vi ankommer kommunen som blant annet huser Norges største Buddhisttempel, så var det en litt småspent reporter som til sin glede så at det var en Kebab-sjappe jeg kunne roe meg ned på rett ved siden av anlegget.

Når kampen settes i gang, så tar vi illustrerende nok avspark. For med det mener jeg at vi hadde ball og spillet fra første sekund. Fjellhamar forsøker en strategi med å ligge kompakt og satse på kontringer. I de første 15 minuttene lykkes de godt med å pakke oss inn. For selv om vi har ball, så er området innenfor 16meteren pakket igjen som pressefriheten i Russland.

Og sågar er det de hvitkledde som tar ledelsen når de bryter vårt pasningsspill og kommer hurtig oppover. Da er vi et steg bak hele veien, og de setter en perle av et skudd bak Joakim Bødtker i mål. Med litt kebabsaus i munnviken titter jeg ned på klokka «15 minutter spilt, og 1-0 feil vei».

Tett og kompakt innenfor Fjellhamar sin boks i starten

Tett og kompakt innenfor Fjellhamar sin boks i starten

Noe grunn til panikk?  Vel, i grunn ikke. Vi hadde hatt ballen i 90 % mente de mest sjåvinistiske foreldre bak meg, og dette måtte jo bare føre til mål etter hvert. Undertegnede skal ikke alltid påstå at foreldre har rett, men i dette tilfelle var deres ord visdom. For knappe 5 minutter har gått før vi utligner når Ola Scheele Moe setter sin første for dagen. Balanse i regnskapet, og orden er gjenopprettet!

Nesten rett fra avspark vinner vi ball igjen, og vi skaper flere fine muligheter. Dessverre er Fjellhamar fortsatt på tå hev når det gjelder innsats og offervilje. Klokka skal passere 35 minutter før vi får en befriende 2-1 skåring. Det starter med nevnte Ola i midten som spiller ball ut på kanten, og så blir den lagt inn til måltjuv nr 1: Frederik Lindqvist! Vår alltid blide «Madrista» gjør som Ronaldo, og setter foten til for sitt 9.mål for året.

Alltid like sjenert og målfarlig: Frederik Lindqvist!

Alltid like sjenert og målfarlig: Frederik Lindqvist!

Vi har noen muligheter til før pause, men det står seg med 2-1 til oss når dommeren blåser for halvspilt kamp.

 

Etter melon, bananer og kloke ord fra Luke og Trond, så fortsetter vi der vi slapp i 1.omgang. Presset på ballfører er høyt, vi er aggressive i dueller og på andreball. Som betyr at vi har ball mest, og kan skape mest. Men det skal drøye før vi tross alt setter en avgjørende tredje kasse. Det meste før en avslutning er bra, men den siste touchen er ikke i samme stil.

Espen er nevnt, Ola har herjet og Lindqvist har på sitt sedvanlige vis skåret. For de av dere som er trofaste lesere, hvem er det da som pleier å bli nevnt, men ei er nevnt?

Et hint: Av sine egne skal man få det!  Lørenskog sin største fotballsønn siden John Carew! Vår egen Lamin Jaiteh. Målet er i og for seg ikke et resultat av så mye fint, det ligner vel mest på hvordan United skårer. Men mål er det like fullt når Lamin dunker inn fra 10meter etter klabb og rot i feltet. Så med drøye 20 minutter igjen så avgjør vi kampen med 3-1

(Dette betyr også at Lamin, Dauda og Frederik alle har 9 mål hver i årets serie)

Fra nå av er kampen virkelig avgjort. Fjellhamar orker ikke like mye, og vi har både tid og rom.

Det ble mye rom etter hvert. Spesielt Jatta fikk boltre seg på kanten

Det ble mye rom etter hvert. Spesielt Jatta fikk boltre seg på kanten

Dette er som å slippe Ola inn i en godtebutikk, og det viser seg tydelig utpå banen. 4-1 kommer etter en soloprestasjon av nevnte som avsluttes med et skudd av ypperste klasse. Fra 23meter og i bue over det meste faller den ned over keeper.

Banens elegant og gigant: Ola Scheele Moe (her ved 4-1 målet)

Banens elegant og gigant:
Ola Scheele Moe
(her ved 4-1 målet)

Innbytter Erik Tønnessen vil ikke være noe dårligere, og kopierer nærmest Ola sin skåring. Selv om onde tunger skal ha det til at dette var knappe meteren nærmere. Uansett, 5-1 til oss gule!

Når Christian Meinich ser hva sin læremester Ola har gjort, så er nok hans tanke at han ikke kan være noe dårligere. Dermed får vi se nok en god enkeltmannsprestasjon, og etter dribling, snurr og vending, så legger Meinich ballen i mål fra omtrent samme hold som de to overnevnte. Dette sjette målet er det siste i kampen, og vi kan reise via (men ikke innom) Kebab-sjappa på vei hjem mette og fornøyde med 3 poeng, godt spill, men mest av alt tilfredse med at alternativ formasjon og debut på Espen funket etter planen!

Kaptein Nansen får siste ordet denne gang, når han etter intervju i bilen vil understreke at han syntes kampen ble  «profesjonelt gjennomført på en middels dag. Stolt av de yngre»

Nansen i naturlig sjefsrolle!

Nansen i naturlig sjefsrolle!