Jr Elite: Lagmoral tre poeng verdig!

Bærum Jr Elite-Vålerenga Jr Elite  3-3 (0-2)

Med tre kamper igjen så er det til å kjenne og føle på kampen om å unngå nedrykk. Før runden var det fire lag som kunne rykke ned, etter gårsdagens kamper (der alle de andre tre vant sine kamper) så er det fortsatt fire lag som kan bli degradert, dog er det i realiteten kun oss og Follo som står i reell fare.

Kampen mot Vålerenga gir oss godt håp om at det ikke blir oss!

Jevnt og tett (Foto: Knut Omholt-Jensen)

 

                                                          En tøff start

 

Rett nok så har «Enga» initiativet, og tar ledelsen basert på overtaket. Et fint veggspill via kant, og vi kommer «en mann bakpå» når pasningsspillet sitter som å få røvern i bingo.

De blå fortsetter med ball, vi fortsetter med å løpe. De store sjansene uteblir, men «Enga» har overtaket. Så når Elias Taubo gjør 2-0 etter klabb og kebab i feltet, så føles bakken bratt som få.

På slutten av omgangen har vi noen halvsjanser, men vi setter raskt kursen mot kiosken for å trøstespise. Også fordi nyheten om at Follo leder 1-3 mot Stabæk når oss med god 4G-dekning.

Kaptein William Finsnes Naper fightet på for hele laget! (Foto: Knut Omholt-Jensen)

 

                                                       Battle of Little Round Top

 

Undertegnede tillater å komme seg med en borgerkrigsreferanse, så får dere NTG-elever bare huske det til relevant prøve senere i år når amerikansk historie kommer opp. For kaptein William Finsnes Naper leder ann sine Gule tropper slik den hardt pressede Joshua Lawrence Chamberlain gjorde under slaget i Gettysburg. I klart mindretall, uten særlig ammunisjon og med viten om at hvis de ble angrepet en gang til så betydde det døden, så gikk det en «lang Faen» i han og han beordret at hans få gjenlevende soldater med han først skulle storme med bajonetter mot de uthvilte, overtallige og armerte sørstatsstyrkene til Gen. Hood. Altså mot en sikker død (tap i vårt tilfelle). Dog så inntraff ikke døden for alle, de skremte vekk sørstats-styrkene og denne seieren regnes som et vendepunkt i borgerkrigen.

 

Slik er jeg trygg på at det vi viser av samme innstilling og tæl på «Kadda» bidrar til at vi holder plassen. For om inngangen av 1.omgang var tøff, så er det en ordentlig nesestyver a la Tyson vi får oss når «Enga» øker til 3-0 få minutter ut i 2.omgang. Da går ferden for trøstedrikke mer i retning av Polet. Som heldigvis var stengt, for…

 

Innstillingen gutta viser er Interkrets A-plassen verdig

 

De 11 på banen og 7 på benken står for årets prestasjon i Gul drakt i år. Jeg har sett alt fra G06 og opp til A-laget. Mang en gang. Det som skjedde siste 40 minuttene i denne kampen er det jeg har blitt mest imponert over i år!

Det er null, niks og nada av sure minner og 80 %. Om noe er det mer enn 100 %.  Vi tar over, skaper og brenner sjanser. Over en særdeles lav sko.

Er i slike øyeblikk moralen samtlige viser betaler seg. For på «ente» mulighet så skårer Odin Berre. Først 1-3 til høflig applaus.

(Foto: Knut Omholt-Jensen)

Der sitter`n  (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Så tikker tiden av sted og håp føltes like fåfengt som å være siste passasjer om bord på Titanic kl 2:18.

Kaptein Naper leder dog skuta på rett kjøl. Vår egen Iniesta strør lissepasninger a la Tom Brady. Da finner vi ledige rom og endelig klarer vi å utnytte de. En redningsbøye har blitt kastet til alle oss Gule når Odin igjen skårer. 2-3 og du verden, vi har igjen 10 minutter.

Optimismen er stor, ropene høyere fra tribunen og kaffekoppen får stå urørt!  Vi presser på og Thomas Storødegård sender medspillere, fansen og benk til himmels når vi så rettferdig utligner på overtid.

Blå fortvilelse og Gul jubel     (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Begge lag forsøker å vinne kampen, og begge skaper noe som kunne avgjort det. Hadde livet vært som i Hollywood hadde vi vunnet på brasse av Espen fra 40meter. Vi hardføre vikinger bor i Bærum, der det frem til nylig var mørkt i området (nytt deilig flomlys nå).

Så det ender 3-3. Samtidig vinner som nevnt de tre lagene over oss på tabellen. Så veien ble litt lengre. Dog så viser alle Gule spillere i dag at vi kan takle hvem som helst, slå tilbake mot hvem som helst og at denne innstillingen er det jeg denne kalde høstkvelden gjorde meg overbevist om at vi holder plassen!

 

Fantastisk moro å se dere og få være fan av en slik herlig gjeng!

Stolt supporter

Massimo